Acuzații de șpagă în Poliția Română

Poliția Română este pe cale să fie zguduită de un nou scandal, după ce polițiști cu funcții au declarat în fața unei  comisii parlamentare că în Poliție   se dau șpăgi pentru promovări și se practică metode mafiote pentru a stoarce bani care să fie trimiși la București.

Sistemul ar avea la bază o structură piramidală din cadrul căreie fac parte o mulțime de chestori. Suma pentru a cumpăra un post de șef de inspectorat județean de poliție ar fi de 150.000 de euro lunar și poate varia în functie de județ, scrie pesurse.ro.

 "Când am venit cu el de la București mi-a relatat că va trebui să cotizam ca să menținem în functie. I-am spus ca nu am bani să dau pentru că am dat un concurs" a susținut, marți, în cadrul Comisiei de Apărare din Senatul României comisarul Ion Fratilescu, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Gorj.

El le relata senatorilor momentul în care se întorcea de la București cu șeful IPJ Gorj, comisarul-șef Viorel Salvador Caragea.

O altă acuzație foarte grava este cea privitoare la cum se strâgeau banii pentru cotizațiile care trebuiau date pentru menținerea în funcție: "Poliția Economica făcea dosare, dar erau dosite,  și la o săptămâna patronii cercetați erau chemați să cotizeze".

 Acuzațiile au fost confirmate de  doi din participanții la aceste audieri: Corneliu Dobrițoiu, președintele Comisiei de Aparare din Senat și de Traian Igaș, senator PDL  și fost ministru de Interne.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel