Aceste teste simple îți arată dacă ești deshidratat

Dacă vă e sete, trebuie să beți apă. Atenție, însă, când vi s-a făcut sete, corpul vostru este deja într-o stare ușoară de deshidratare. Și asta se întâmplă și copiilor. Iată cum îți dai seama dacă ești deshidratat.

Simptomele unei deshidratări ușoare sau moderate includ gura uscată, oboseală, cefalee, oboseală musculară și amețeli.

Pentru a verifica dacă beți suficientă apă pe parcursul zilei, există două teste simple pe care le puteți face - ambele aprobate medical și susținute de evidențe științifice.

1. Testul cu ciupitul pielii

O modalitate de a vedea dacă organismul are nevoie de mai multă apă este aceea de a ciupi Ș pielea de pe spatele mâinii pentru câteva secunde, pentru ca apoi s-o eliberați..

Potrivit unui studiu inclus în Biblioteca Națională americană de Medicină, dacă sunteți hidratat, pielea ar trebui să revină la loc. Însă, dacă nu revine imediat, ci după un timp, ați putea fi deshidratați.

Lipsa elasticității pielii, cunoscută și sub numele de turgor, este un semn al pierderii moderate sau severe de fluide.

2. Testul de culoare a urinei

Cel de-al doilea test care poate fi făcut este cel legat de culoarea urinei.

Dr. Jane Holdsworth, directorul Institutului European de Hidratare, spune că „frecvența, volumul și culoarea urinei sunt indicatori buni ai nivelului hidratării corpului".

„Dacă urina este galben deschis, este normală, dar dacă este întunecată, este un semn al deshidratării", arată ea.

Ce produce deshidratarea

„Pierdeți apă continuu, prin piele și prin aerul pe care îl expirați, precum și prin urină și, o cantitate mică, în materiile fecale", spune dr. Holdsworth.

„Toate acestea, împreună, înseamnă, în medie, până la două - trei litri într-o zi".

Aerul condiționat și încălzirea centrală pot, de asemenea, să vă usuce pielea, iar când sunteți afară și e foarte cald sau când faceți exerciții fizice, apare transpirația.

Ce să faci ca să eviți deshidratarea

„Aportul zilnic adecvat de apă, din toate sursele, inclusiv alimente și băuturi, este de aproximativ doi litri pentru femei", spune dr. Holdsworth. „Dar unii oameni au nevoie de mai multă apă".

Factori precum greutatea, activitatea fizică și temperatura mediului afectează de asemenea cantitatea de apă de care aveți nevoie. Agenția americană pentru Standarde Alimentare recomandă șase până la opt pahare de lichid pe zi.

„Toate băuturile - cu excepția alcoolului - ne țin hidratați", adaugă Dr. Holdsworth. „Obțineți 70 până la 80% din cantitatea de apă din alimente și din băuturile pe care le consumați. Alimentele oferă de asemenea umiditate - de la 20 la 30%".

Alimentele care conțin multă apă, cum ar fi iaurtul, supele și legumele, sunt ideale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel