A intrat la închisoare după ce și-a schimbat parola de la WiFi și a fost reclamat de către vecini

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Acest tânăr a fost acuzat că practică extremismul după ce și-a schimbat parola la WiFi.

Într-un gest excepțional de bravură care a atras atenția în întreaga Rusie, un student al Universității de Stat din Moscova a fost condamnat la 10 zile de închisoare după ce a renunțat la numele obișnuit al rețelei sale Wi-Fi și l-a schimbat în „Slava Ucrainei” (Glorie Ucrainei), scrie Wral  News

Vecinii au observat imediat și au alertat autoritățile. În Rusia, unde libertatea de exprimare este strict reglementată, demonstrațiile publice de susținere a Ucrainei pot avea consecințe grave. Sloganul „Slava Ucrainei”, frecvent folosit de susținătorii independenței și suveranității Ucrainei, este privit de către autoritățile ruse ca un manifest al „organizațiilor extremiste”.

În urma unor percheziții la domiciliul studentului, autoritățile au confiscat routerul Wi-Fi care afișa mesajul controversat, iar tânărul a fost găsit vinovat și condamnat la 10 zile de închisoare. Această sentință intervine în contextul în care, începând cu declanșarea conflictului militar în februarie 2022, orice formă de opoziție sau critică la adresa acțiunilor militare ale Rusiei în Ucraina este aspru sancționată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel