HG de înfiinţarea unei noi facultăţi la UMF Târgu Mureş, anulată

UMF-targu-mures
UMF-targu-mures

Magistrații Curții de Apel au decis anularea hotărârii de Guvern din martie, 2012, privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureș, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză. Decizia Curții de Apel nu este definitivă. Aplicarea acestei hotărâri de Guvern era suspendată de aceeaşi instanţă până la decizia pe fond.

"A fost admisă acţiunea reclamantului UMF Târgu Mureş şi a fost anulată HG 230 din 27 martie 2012. Decizia pe fond este atacabilă cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 15 zile de la comunicarea sa către părţi", a declarat Anuța Liliac,  purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Liliac.

 Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş fusese aprobată la sfârşitul lunii martie 2012 de Cabinetul Ungureanu. Actul normativ stabilea că la universitate va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză. Decizia controversată a Cabinetului Ungureanu a fost și una dintre temele moțiunii de cenzură în urma căreia a căzut Guvernul MRU.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a declarat pentru Mediafax, că se aştepta la o astfel de decizie a instanţei, care "aduce lucrurile unde trebuie să fie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel