25 de OUG în şedinţa de Guvern. Radu Tudor: Efecte politice foarte grave

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor a reacţionat pe blogul său şi a afirmat că adoptarea a 25 de ordonanţe într-o singură şedinţă de Guvern va provoca efecte politice extrem de grave. 

"După un an politic 2019 plin de succese pentru Partidul Național Liberal, a venit și vremea decontului. Acesta nu se produce pe fondul vreunui atac dur al opoziției. PSD este slăbit după o guvernare făcută prin ale birouri decât la Palatul Victoria, avan drept consecință prăbușirea de la 46 la 22 % în doar 3 ani. Slăbiciunea PSD a permis ascensiunea PNL.

Însă odată instalat la Palatul Victoria, guvernul a dat semnale că poate fi cel mai mare inamic al sau. Dorința aberantă de inalturare a lui Raed Arafat, scandalul liftieră la Ministerul Muncii, controversele prost gestionate mediatic al împrumuturilor Ministerului Finanțelor și actele controversate promovate de la Ministerul Sănătății sunt doar aspectele cele mai cunoscute.

În fapt, pe fondul unui PSD slăbit după înfrângeri majore în 2019 și aflat în plin proces de liniștirea apelor pentru o nouă conducere, PNL s-a simțit dezlegat.", a scris Radu Tudor pe blogul său. 

"Efecte politice grave"

"Ceea ce s-a întâmplat aseară, 25 de ordonanțe de urgență într-o noapte, va avea în primul rând efecte politice grave pentru PNL. Unele ordonanțe sunt banale, chiar inutile, se putea merge pe o procedura parlamentară. Exemplul clar : ordonanță pe trotinete. Într-o țară cu infrastructură praf, cu nevoi uriașe în alte domenii tu dai ordonanță de urgență pentru trotinete?! În fine, e problema lor ce identifica drept problema de urgență a României. Până la urmă, fiecare partid își stabilește propriile priorități și decontează politic în alegeri pentru ele.

Un lucru însă e clar : nu toate ordonanțele sunt neinspirate, există și măsuri bune printre ele. Însă cea mai inutilă e cea cu trotinetele, iar cea mai explozivă cea cu măsurile din sănătate. Acolo a fost strecurată, printre multe alte șopârle, și privatizarea sistemului medical de urgență.

O chestiune încercată și de regimul Băsescu și care a generat costuri politice usturătoare, fie și numai în varianta de tentativă. Aici avem de-a face cu o concretizare.", a mai scris jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel