20 de MII de voluntari ruși au fost vaccinați cu Sputnik-V. Cum funcționează vaccinul anti-COVID

Centrul Gamaleya din Rusia anunță că până acum 20 de mii de voluntari au fost vaccinați cu Sputnik-V.

Primul vaccin anti-COVID înregistrat în Rusia, Sputnik-V, dezvoltat de Centrul Gamaleya, a fost inoculat unui număr de 20 de mii de voluntari, a declarat directorul acestei instituții științifice, Alexander Gintsburg, transmite Interfax.

"Cetățenii s-au arătat foarte interesați de participarea la studiul clinic post-înregistrare al vaccinului Sputnik-V. Am vaccinat aproximativ 20 de mii de voluntari cu prima componentă a vaccinului și doar 7 mii cu a doua.", a declarat Gunzburg luni pentru Interfax.

Potrivit acestuia, 13 mii dintre acești voluntari ar urma să primească deja a doua doză de vaccin. În total, 40 de mii de persoane ar trebui să ia parte la cercetare. 30 de mii dintre ei vor primi vaccinul, iar 10 mii vor primi un placebo. În paralel cu faza a treia a testării, continuă vaccinarea cetățenilor expuși riscului, în special a lucrătorilor din domeniul sănătății.

Cum funcționează vaccinul anti-COVID



Gintsburg a explicat că procesul de producere a anticorpilor de protecție în organism durează până la o lună după a doua injecție a vaccinului. Vaccinarea se efectuează în două etape cu un interval de trei săptămâni. „În această perioadă, o persoană nu este încă pe deplin protejată”, a subliniat omul de știință.

În acest sens, participanții la studiul clinic și cei care au fost vaccinați cu risc ar trebui să continue să respecte măsurile obișnuite pentru a preveni infecția cu COVID-19 și alte infecții respiratorii: spălatul pe mâini, distanțarea socială, folosirea măștii, a explicat Gintsburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel