13 turişti, salvaţi de Jandarmeria Montană după ce s-au întâlnit cu ursul pe Jepii Mari

Facebook IJJ Prahova
Facebook IJJ Prahova

Un grup de turişti aflaţi pe traseul Jepii Mari din Bucegi au dat nas în nas cu o ursoaică cu pui. Aceştia au sunat imediat la 112. 

I.J.J. Prahova a fost solicitat sâmbătă, în jurul orei 18.00, în urma unui apel la 112, pentru recuperarea unui grup de 13 turiști ce doreau să coboare pe traseul Jepii Mari. Aceștia nu au mai putut continua deplasarea din cauza apariției pe traseu a unei ursoaice cu pui.

În ciuda zgomotelor făcute de turiști ursoaica nu s-a îndepărtat, grupul fiind nevoit să solicite sprijinul jandarmilor.

Două echipaje au intervenit pentru preluarea acestora din zona Piatra Arsă. Grupul a fost coborât în siguranță în orașul Sinaia, scrie Mediafax.

Ministrul Mediului: Ursul, pericol real pentru oameni 

"Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România.

În cursul nopții Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei.

Ministerul Mediului va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei.

Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate și cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de viețile oamenilor.

Trebuie să fim raționali și să aplicăm măsuri prin care să reducem la minimum riscul producerii unor asemenea evenimente în viitor", a scris Tanczos Barna pe Facebook.

VEZI Tanczos Barna, intervenţie după ultimele atacuri ale urşilor: Un pericol real astăzi în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel