1 aprilie nu e doar Ziua Păcălelilor, ci şi a mersului pe jos la serviciu

Fotografie creată de Steven Arenas, de la Pexels
Fotografie creată de Steven Arenas, de la Pexels

Sărbătorită tradiţional ca Ziua Păcălelilor, 1 aprilie este data la care se sărbătoresc mai multe lucruri, printre care şi mersul pe jos la serviciu. 

Ziua mersului pe jos la serviciu

În prima zi de vineri din luna aprilie se sărbătoreşte Ziua mersului pe jos la serviciu (#WalktoWorkDay), o ocazie de a înlocui rutina cu o activitate benefică, atât pentru corp, cât şi pentru mediul înconjurător.

Drumul parcurs pe jos până la locul de muncă poate fi un bun prilej de relaxare, de meditaţie, dar şi de revigorare prin mişcare, o alternativă la timpul petrecut în traficul aglomerat şi o bună ocazie de a combate sedentarismul.

Istoria Zilei mersului pe jos la serviciu a început în anul 2004 când revista Prevention a creat şi a promovat această sărbătoare în încercarea de a oferi cititorilor săi nu numai informaţii, ci şi strategii creative pentru a le îmbunătăţi sănătatea şi calitatea vieţii. Demersul a fost preluat imediat de Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane (HHS) al Statelor Unite, astfel sărbătoarea a devenit din ce în ce mai cunoscută şi susţinută, oficial şi neoficial, şi a ajuns să fie celebrată şi în alte ţări.

Ajută la reconectarea cu mediul



Mersul oferă beneficii uimitoare pentru sănătate, iar timpul suplimentar alocat pentru deplasarea pe jos la serviciu ajută la limpezirea şi liniştirea gândurilor, la energizare, precum şi la îmbunătăţirea sănătăţii fizice, a acuităţii mentale şi, de ce nu, a performanţelor profesionale. În plus, contribuie la conştientizarea naturii din care facem parte, chiar şi în mediul urban. Fie că e vorba de senzaţia vântului pe piele, căldura razelor soarelui, picăturile de ploaie, sunetul păsărilor sau de zumzetul oraşului din jur, Ziua mersului pe jos la serviciu ajută la reconectarea cu mediul înconjurător.

În plus, mersul pe jos la serviciu presupune renunţarea, cel puţin pentru 24 de ore, la mijloacele de transport, de cele mai multe ori poluante, prin folosirea energiei corporale pentru o deplasare prietenoasă cu mediul, minimizând amprenta de carbon a fiecărei persoane.

Cei care locuiesc prea departe de locurile lor de muncă pentru a parcurge tot drumul pe jos, pot să coboare cu câteva staţii mai devreme sau să parcheze maşina mai departe de sediu, iar persoanele care lucrează de acasă îşi pot planifica o plimbare dimineaţa, înainte de a se aşeza la birou, în pauza de prânz sau seara, după încheierea programului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel