Valentin Jucan, membru CNA: „Cultura, o fabrică de scobitori”

Valentin Jucan, membru CNA, contactat telefonic în cadrul emisiunii „Deschide Lumea”, moderată de Lavinia Șandru, a comentat noua numire de la Ministerul Culturii.

Lavinia Șandru l-a întrebat pe Valentin Jucan care este motivul pentru care Ministerul Culturii este încă văzut precum o Cenușăreasă.

„Dacă aceste persoane chiar cred că au vreun rost în instituția numită Ministerul Culturii Române, înseamnă că nu își dau semana care este realitatea care îi înconjoară. Cu foarte puține excepții, în 25 de ani, am avut parte, am avut norocul, am avut onoarea, ca Ministerul Culturii să fie condus de persoane care, într-adevăr, nu doar că fac cinste prin anvergura lor, ministerului, dar foarte puține persoane au avut habar de ce se întâmplă în cultura din România”, este de părere Valentin Jucan.

Teatre, muzee, opere, monumente istorice, „fabrici de scobitori”

„Acele instituții pe care unii președinți de consilii județene le consideră un fel de fabrici de scobitori. Și vreau să vă spun că de multe ori instituții pe care Ministerul Culturii at fi trebuit să le patroneze, au ajuns în subordinea unor consilii județene, care au tratat cultura ca pe niște scobitori”, a spus membrul CNA.

Citește și: Rareș Bogdan: Lavinia Șandru a pus o întrebare de rahat

„Acești miniștri, care au fost propuși până acum, își dau seama de responsabilitatea pe care o au?”, a întrebat retoric Valentin Jucan la Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel