Teroriști care plănuiau un atac la Vatican, reținuți. Bogdan Chirieac: "Impact mondial imediat"

Suspecți de terorism au fost arestați, vineri, în Italia. 18 persoane sunt suspectate de legături cu Al-Qaida. Ei ar fi plănuit un atac asupra Vaticanului, a declarat unul dintre procurorii care conduce investigația. 

Procurorul șef din Cagliari, Mauro Mura, le-a declarat reporterilor că, pe lângă plănuirea unor atacuri în Pakistan și Afganistan, este posibil ca suspecții să fi avut drept scop și lovirea Vaticanului, potrivit interceptărilor făcute. Suspecții vorbeau despre un posibil atentat la Vatican în martie 2010, când pe teritoriul italian se afla un presupus atentator sinucigaș de origine pakistaneză. Nu exista un plan bine pus la punct al atentatului, ci suspecții doar vorbeau despre o astfel de ipoteză. Unii dintre ei au fost arestați în Italia, inclusiv persoana suspectată că ar fi liderul spiritual al grupului, dar în privința altora se crede că au părăsit țara. 

"Este o informație tulbulătoare. Un atac terorist la Vatican are un impact mondial imediat. Sunt peste un miliard de catolici în lume în acest moment. În plus, toată lumea creștină ar fi fost zguduită un atac terorist în Vatican", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. El a adăugat că, "din câte știm, de câteva luni de zile, mai multe state europene din Occident sunt în alertă, tocmai din cauza faptului că erau anunțate posibile atentate în perioada următoare. Este o informație tulburătoare. Orice în legătură cu Vaticanul are un impact mondial imediat". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel