Portavion din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în Oceanul Pacific

Un portavion, abandonat în ianuarie 1951, a fost descoperit aproape intact a fost descoperit de cercetători în Oceanul Pacific.

Portavionul american USS Independence, din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperit după mai bine de şase decenii de la scufundare, în zona Insulelor Farallon din California. Cercetătorii care au luat parte la misiunea de căutare afirmă că nava este într-o stare bună şi chiar "găzduieşte" un avion, scrie descopera.ro.

Anunţul descoperirii a fost făcut de administratorii contului Boeing Defense: "Avem primele imagini 3D cu portavionul USS Independence, care a fost abandonat în Oceanul Pacific în 1951".

"Această navă a dus o luptă crâncenă în Pacific şi după război, a fost "victima" a două explozii atomice, care i-au afectat structura. Portavionul reprezintă o dovadă vie a supremaţiei industriale şi a priceperii "celei mai bune generaţii", care şi-a trimis nu doar navele, ci şi pe cei dragi la război", a declarat James Delgado, şeful misiunii de căutare din cadrul NOAA Office of National Marine Sanctuaries.

Portavionul este una din cele 300 de epave care se află în apele din jurul San Francisco-ului. Acesta a activat în Pacificul de centru şi de vest din noiembrie 1943, până în august 1945 şi după război a făcut parte dintr-un lot de 90 de nave, folosite ca ţinte pentru testele atomice din 1946, desfăşurate în Marshall Islands.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel