Mark Gitenstein, elogiu lui Victor Ponta: A adus România înapoi...

Mark Gitenstein, fost ambasador al SUA la București, în perioada 2009 - 2012, consideră că "este esențial... ca Iohannis și Ponta să colaboreze pentru a întări statul de drept", menționând anterior că premierul Victor Ponta este cel care "a adus România înapoi de pe marginea prăpastiei", în 2012. 

În articolul intitulat "A Chance for Lasting Change in Romania", publicat în ediția de Europa a cotidianului Wall Street Journal sub semnatura lui Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA în România notează, potrivit hotnews.ro, că "România și întreaga lume au fost uimite de victoria lui Iohannis" din 16 noiembrie și "alegerile prezidențiale reprezintă o schimbare fundamentală de direcția în politica românească.

Potrivit fostului ambasador, după evenimentele din decembrie 1989, în România se dă "o luptă titanică" între forțele reformiste și oligarhi și baroni, un exemplu elocvent fiind criza politică din 2012, când premierul Victor Ponta a acționat corect.

"SUA, UE și Angela Merkel au susținut neabătut statul de drept și lupta anticorupție, sprijinul culminând cu o listă de recomandări specifice pentru România din partea UE... Ponta a respectat aceste cereri și a adus România înapoi de pe marginea prăpastiei", a mai arătat Mark Gitenstein.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel