Ipoteza lui Cristian Troncotă: care ar fi fost legătura Ponta - SIE în 1997

Decanul Academiei Naționale de Informații, Cristian Troncotă, crede că este posibil ca Victor Ponta să fi colaborat cu SIE când muncea ca procuror. El spune că premierul ar fi putut să fie membru al unui grup de procurori însărcinat în 1997 de Parchetul General cu anchetarea unor infracțiuni ce țineau de siguranța națională.

"În 1997, procurorul general al României a selectat câţiva procurori tineri care au absolvit facultatea, a avut el criteriile lui, care urmau să ancheteze o serie de infracţiuni ce ţineau de securitatea naţională. Era vorba de anchetarea unor persoane care lucrau în mediul extern, lucrau în ambasade. Ştiu cu siguranţă că lista cu procurori a fost transmisă la SIE pentru avizare. Cei de la SIE aveau nevoie să ştie dacă respectivii procurori sunt integri, dacă corespund pentru respectivele anchete. Pe parcursul anchetei, procurorii au dat o serie de informaţii la SIE, pentru că aşa era normal", a declarat Troncotă, miercuri seară, la Antena 3.

Conducerea ORNISS, sesizată de Corneliu Dobrițoiu cu privire la declarațiile președintelui despre subiectul Victor Ponta - ofițer acoperit SIE 

Întrebat dacă este posibil ca premierul Ponta să fi făcut parte din grupul de procurori ales de PG, Cristian Troncotă: "Mai mult ca sigur (...) nu doar Victor Ponta, ci toţi procurorii care au lucrat la acele anchete au fost pe lista de avizare", a spus Trocotă, care a adăugat: „aşa se poate explica relaţia şi apariţia lui Victor Ponta în documentele SIE şi este posibil ca acest document să fi intrat în posesia lui Traian Băsescu".

Într-o intervenție publică anterioară, Troncotă spunea că este exclus ca Ponta să fi fost ofițer sub acoperire. "Dacă vă uitați bine în legile existente, atunci în '97, avea voie, pentru că el nu era folosit pe spațiul intern să dea informații despre colegii lui procurori. Era folosit într-o misiune diplomatică, in exteriorul țării", spunea Troncotă, care preciza că pe prim-ministru "nu-l mai chema Ponta" dacă era ofițer acoperit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel