Încă doi alpiniști români au reușit să scape din avalanșa de pe Everest

Pe contul de Facebook al lui Zsolt Torok a fost postat un mesaj în care se spune că alpinistul arădean este bine, potrivit livearad.ro.

„Zsolt, este bine si se afla in Tabara 1, urmand sa petreaca noaptea acolo. Acesta este mesajul primit de la reprezentantul agentiei din Nepal si care se afla in zona Everest: „ Hi Zsolt is ok. They are at Camp 1 currently and staying there overnight."", scrie pe pagina lui Torok.

Două cutremure puternice, cu magnitudini de 7,8 și, respectiv, 6,7 grade, s-au produs în dimineața zilei de sâmbătă, 25 aprilie, în munții Himalaya, la circa  80 km nord-vest de Kathmandu, capitala Nepalului.

Alpinistul român Teo Vlad a confirmat că se află în Tabăra Avansată de pe fața Nordică a muntelui, în cadrul expediției Everest 2015 Expedition — Teo Vlad.

Citește și: Cutremur Nepal: Turnul istoric Dharara din Kathmandu s-a prăbușit

La ora României 14:40 el a transmis telefonic: 'S-a simțit cutremurul, dar sunt bine. S-a format o mare crevasă în zona North Col. Chinezii vor coborî câteva zile de pe munte. Eu voi coborî mâine în Tabăra de Bază.'

„În ceea ce îi privește pe alpiniștii români aflați pe fața nepaleză a muntelui, Justin Ionescu și Zsolt Torok, nu avem încă informații confirmate.

Este foarte posibil ca Daniel Mazur să se fi aflat totuși în Tabăra de Bază în momentul producerii avalanșei. Sperăm că cei doi români sunt bine și așteptăm vești", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Române pentru Alpinism și Explorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel