Cutremur în Nepal: Peste 2.000 de morți. Pe Everest, bilanțul a ajuns la 17 morți-FOTO/VIDEO

Potrivit ultimelor informații, bilanțul cutremurului din Nepal, cu   magnitudinea de 7,9, a provocat moartea a cel puţin 2.000 de persoane. De asemenea, 17 persoane au fost ucise pe  Everest într-o avalanșă declanșată de seism. Printre victime se numără și un director Google.

În Kathmandu, capitala Nepalului, bilanțul a ajuns la peste 700 de morți. Până în prezent, bilanțul răniților a ajuns la peste 5.000 de persoane, a anunţat ministrul nepalez de Finanţe, Ram Sharan Mahat, care a citat armata.

Dan Fredinburg, un director Google pasionat de alpinism și care se descria drept un aventurier, se numara printre miile de victime ale devastatorului cutremur. Google i-a confirmat decesul.

Lawrence You, un alt director de-al companiei, a postat pe internet faptul ca Fredinburg era in Nepal cu alti trei angajati Google. Escaladau Muntele Everest. Din fericire, ceilalti trei sunt teferi.

Cei 10 cetăţeni români identificaţi în Nepal, printre care patru alpinişti, sunt bine

Ministerul de Externe a informat, sâmbătă seara, că toţi cei 10 cetăţeni români, şase turişti şi patru alpinişti, identificaţi în Nepal, unde s-a produs un seism cu magnitudinea 7,9, "sunt bine".

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă a informat că doi alpinişti români, aflaţi pe versant în momentul producerii avalanşei provocate de cutremur, "sunt bine şi în prezent se află în tabăra numărul 1 din Nepal", potrivit unui comunicat MAE cu informaţii actualizate la ora 21.00, ora României, în legătură cu situaţia cetăţenilor români din Nepal.

Familiile celor doi au fost informate de acest lucru de liderul grupului de expediţie, mai anunţă MAE, precizând că cei doi alpinişti fac parte din grupul de patru care s-a aflat pe versant în momentul producerii avalanşei. Până acum, nu se reuşise stabilirea unui contact cu ei, în timp ce despre ceilalţi doi se ştia din cursul zilei că sunt în siguranţă.

MAE informează că, până în prezent, au fost identificaţi în Nepal 10 cetăţeni români, şase turişti şi cei patru alpinişti menţionaţi, şi că toţi "sunt bine".

Cei patru alpinişti români aflaţi într-o expediţie pe muntele Everest, în timul producerii unei avalanşe, sunt Alex Găvan, Teofil Vlad, Justin Ionescu şi Zsolt Torok.

Alex Găvan este de părere că singurii îngeri păzitori sunt, în aceste momente, elicopterele. El a precizat că acum este "un timp al acţiunii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel