Cutremur de 7,9 grade Richter în Nepal: 688 de morți, bilanț provizoriu

Un cutremur de 7,9 grade pe scara Richter a zguduit sâmbătă Nepalul. Potrivit unui oficial din Kathmandu, bilanțul provizoriu al deceselor arată că 108 oameni și-au pierdut viața în urma cutremurului. Guvernul cere ajutor internațional.

UPDATE: Un oficial citat de AFP spune că 688 de persoane au murit în urma cutremurului de 7,9 grade pe scare Richter.

UPDATE: Bilanțul deceselor a ajuns la 565, potrivit BBC, care precizează că multe alte persoane se află încă sub ruine. Căutarea supraviețuitorilor continuă.

UPDATE: Aproximativ 450 de persoane au fost ucise de cutremurul de sămbătă - Russia Today

Cutremurul de sâmbătă, simțit și în Pakistan, este cel mai puternic din ultimii 80 de ani care a lovit săraca țară sud-asiatică.

Epicentrul seismului a fost la o distanță de 80 de kilometri nord-vest de Kathmandu și a avut o adâncime de doar 11 kilometri, considerată superficială în termeni geologici. Cu cât cutremurul este mai superficial, cu atât puterea sa de distrugere este mai mare.

Turnul Dharara, construit în 1832, care a fost deschis vizitatorilor în ultimii zece ani, s-a prăbușit și peste 50 de oameni sunt prinși între dărâmăturile de piatră și lemn, potrivit media din Nepal, citată de Reuters și AFP.

Premierul Indiei, Narendra Modi, i-a transmis omologului său din Nepal că este pregătit să-i ofere toată asistența de care are nevoie.

Seismul a provocat o avalanșă în Munții Everest. Alpinistul român Alex Găvan a scris pe rețelele sociale că a reușit să scape la limită, dar că mulți colegi de-ai săi sunt captivi.

Vom reveni cu detalii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel