Georgiana Hossu, DIICOT, după votul din Senat în cazul Varujan Vosganian: Cercetările vor continua

Georgiana Hossu, șefa DIICOT, a afirmat, joi, după ce Senatul nu a încuviințat urmărirea penală a liberalului Varujan Vosganian, că cercetările vor continua pentru găsirea a noi indicii care să permită formularea unei noi cereri de ridicare a imunității senatorului, precizând că "nu există niciun risc în direcția prescrierii faptelor"

"Este o decizie politica si nu ne permitem sa comentam. Avizarea cererii de urmărire penală, în această cauză, avea menirea de a asigura un proces echitabil (...) Sigur că da. Cercetările vor continua și cu responsabilitatea tuturor dispozițiilor, referitoare la un proces echitabil, vom încerca să găsim indicii noi care să ne asigure formularea unei cereri de același tip. S-a dispus o nouă expertiză financiar-contabilă și după rezultatele acestei expertize, ea va fi adusă la cunoștința persoanelor cercetaate, iar procurorul de caz va aprecia. Încercăm ca, în acest dosar, cercetările să se desfășoare cu celeritate", a declarat Georgiana Hossu pentru Realitatea TV.

Varujan Vosganian a scăpat de urmărirea penală. Klaus Iohannis, REACȚIE DURĂ: "Nu s-a înțeles necesitatea schimbării"

Întrebată dacă există riscul să se prescrie faptele, cu privire la acest dosar, șefa DIICOT a răspuns: "Nu. Nu există niciun risc în direcția prescrierii faptelor", a afirmat Georgiana Hossu.

Senatorii au votat, joi, împotriva începerii urmăririi penale a liberalului Varujan Vosganian.

Reamintim că procurorul general Tiberiu Nițu a trimis Senatului cererea DIICOT de încuviințare a începerii urmăririi penale față de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel