Varujan Vosganian: Senatorii să jure cu mâna pe Biblie că…

Vosganian
Vosganian

Senatorul liberal Varujan Vosganian a cerut, miercuri, ca membrii Comisiei juridice din Sena să jure cu "mâna pe Biblie și pe Constituție" dacă au existat sau nu elemente noi în solicitarea procurorilor de urmărire penală a sa în dosarul de la DIICOT. 

Vicepreşedintele Comisiei juridice, Ovidiu Donţu, a prezentat în plenul Senatului raportul favorabil începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Economiei , Varujan Vosganian. Aafirmat, la solicitarea unui senator, că faţă de solicitarea anterioară a DIICOT au fost identificate elemente noi în documentele înaintate de DIICOT.

"Vă mărturisesc, sunt şocat. În cadrul comisiei mi-am întrebat colegii din Comisia juridică dacă au găsit elemente noi. Unul dintre colegi mi-a răspuns că a citit cu mare atenţie referatele şi e niciun element nou. Jur pe sfânta cruce", a afirmat senatorul PNL Varujan Vosganian. El a solicitat ca fiecare membru al Comisiei juridice să jure joi în plen "cu mâna pe Bible şi pe Constituţie" asupra faptului că nu i-au comunicat faptul că ar exista indicii noi în solicitarea DIICOT.

Udrea, turnată de prietena de la Paris

"Eu nu vreau să fiu comediant într-un spectacol mediatic într-un scenariu pe care nu ştiu cine îl scrie (...) Până cineva nu-mi spune ce este nou, consider că ceea ce se face cu mine nu este justiţie, ci vânătoare", a mai spus fostul ministru.

În discuţii a intervenit liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, care a susţinut în plen că senatori din Comisia juridică i-au comunicat că ar exista 13 dosare noi în cazul lui Vosganian, plus o declaraţie a actualului preşedinte al Senatului, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. El a solicitat ca preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc să clarifice dacă şi ce elemente noi sunt conţinute în solicitarea DIICOT. Senatorul PNL Sebastian Grapa a anunţat că personal va vota împotriva solicitării procurorilor împotriva lui Vosganian, acelaşi punct de vedere fiind invocat şi de senatorul PC Cristiana Anghel. Viceliderul senatorilor PNL, Dorin Dobra, a susţinut că nu cunoaşte pe deplin acuzaţiile şi elementele noi care l-ar viza pe Vosganian, menţionând că prezenţa sa în Senat i se datorează fostului ministru al Economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel