George Maior, la B1 TV: Prima criză a fost suspendarea, în 2007, a lui Băsescu

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat la B1TV că prima criză majoră de când este în această funcţie a fost una generală, de ordin politic intern.

„Suspendarea președintelui Traian Băsescu, șeful CSAT, în 2007. Un lucru foarte complicat ...", a spus Maior

Despre relaţia cu preşedintele interimar de la acea vreme, Nicolae Văcăroiu, şeful SRI a dezvăluit că "a fost un om înțelept în scurta sa carieră de președinte interimar. Dar am avut și o ședință a CSAT, atunci când s-au pus pe tapet chestiuni foarte sensibile legate de funcționarea sistemului de securitate națională, inclusiv anumite tendințe de schimbare a legislației în domeniu, lucru foarte greu de contracarat".

CITEȘTE ȘI: George Maior, director SRI: Reforma nu a fost ușoară, într-un serviciu de informații

Despre cum s-au văzut, din perspectiva directorului SRI, toate schimbările din mandatul său -, două proceduri de suspendare, două alegeri prezidențiale, căderea guvernului Ungureanu, schimbarea Guvernului Boc, alegeri locale sau parlamentare.- George Maior a dezvăluit: "Ca o evoluție democrată, alteori forțată. Când e vorba de suspendări. Care au pus sub o mare presiune Statul. Și într-un fel credibilitatea sa".

Şeful SRI a mai spus că, în ambele suspendări, se uită această chestiune: "Și văd că unii dintre autorii acestei suspendări sau ai primei suspendări sunt extrem de atașați statului de drept astăzi și poate că a fost o lecție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel