Urmărește emisiunea live


GEORGE MAIOR A DEMISIONAT DE LA SRI. KLAUS IOHANNIS i-a acceptat DEMISIA

George Maior a demisionat, marți, din funcția de director al Serviciului Român de Informații, pe care a deținut-o începând cu 4 octombrie 2006.

George Maior și-a înaintat demisia din fruntea SRI președintelui Klaus Iohannis, care a acceptat-o.

"Directorul Serviciului Român de Informații, domnul George Maior, și-a înaintat demisia de la conducerea SRI Președintelui României, marți, 27 ianuarie a.c. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia", a anunțat, marți, Administrația Prezidențială.

Citește și: Cinci întrebări cheie după demisia lui Maior din fruntea SRI

Pe 7 ianuarie, la Adevărul Live, întrebat dacă ia în calcul numirea unor noi şefi la SRI şi SIE, Klaus Iohannis a transmis că săptămânile viitoare va analiza această chestiune şi va comunica concluzia, pentru că nu o are. El a adăugat că este "o discuţie puţin artificială".

"Săptămânile următoare voi analiza această chestiune şi voi comunica concluzia, pentru că nu o am", a spus preşedintele, întrebat dacă ia în calcul schimbarea şefilor SRI şi SIE.

Întrebat dacă directorul SRI, George Maior, ar trebui să îşi continue mandatul sau ar trebui schimbat, în condiţiile în care acesta a anunţat că îşi depune mandatul la dispoziţia noului preşedinte, Klaus Iohannis a răspuns:"Cred că e o discuţie puţin artificială. Postul este ocupat, SRI funcţionează în parametri buni, nu văd de ce ar trebui să forţăm o astfel de discuţie. Chiar nu simt nevoia de a face din asta o temă".

Vezi aici detalii: Anunțul făcut de Iohannis despre șefii SRI și SIE

Înainte de alegerile prezidențiale, directorul SRI, George Maior, a anunțat că la învestirea noului preşedinte îşi va prezenta mandatul, spre evaluare.

"La momentul învestirii noului preşedinte al României, îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare şi un obiectiv profesional legitim, după opt ani în fruntea Serviciului Român de Informaţii. Până la acel moment şi atâta timp cât voi ocupa această funcţie, nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor", declarat atunci George Maior.

Vezi și: George Maior: SRI nu a fost implicat sub nicio formă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel