FEST(in) pe Bulevard, CÂȘTIGĂTORI Festival Internațional de Teatru

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, ediţia a II-a, organizat de Teatrul Nottara şi finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Culturii, având şi sprijinul UNITER, s-a încheiat sâmbătă seară cu un concert marca Marius Mihalache, care a cântat alături de fiul său.

Noul locatar de Eugène Ionesco (traducerea: Vlad Russo și Vlad Zografi), un spectacol de Gábor Tompa, producţie a Teatrului Nottara a câştigat Premiul pentru cel mai bun spectacol din cadrul Secţiunii Mici crize... (şi) electorale.

Juriul a fost format din personalităţi ale lumii teatrale: Mircea Morariu – critic de teatru (preşedinte), Roxana Croitoru – critic de teatru, Edit Kulcsár – teatrolog şi dramaturg la Teatrul Naţional din Budapesta, Crenguţa Manea - critic de teatru şi Ion Parhon - critic de teatru. Premiul, oferit de Rotary Club Bucureşti Atheneum, partener al teatrului, a fost ridicat, din partea echipei, de către Helmut Stürmer, care a semnat decorul spectacolului, Corina Grămoșteanu, care a realizat costumele şi actriţa Ada Navrot. Alături de ea, în acest spectacol joacă Francisco Alfonsín, actor de origine spaniolă, Ion Grosu şi Gabriel Răuţă, actori ai Teatrului Nottara.

Premiul pentru cel mai popular spectacol

O noutate la această ediţie a fost înfiinţarea unui juriu de public, care a desemnat Premiul pentru cel mai popular spectacol din Secţiunea Bulevardul comediei: Don Quijote, după Cervantes, în regia lui Mihai Mănuţiu, o producţie a Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Muzica a fost compusă de Ada Milea, iar coregrafia de Vava Ştefănescu. Scenograful spectacolului, Adrian Damian a fost cel care a primit trofeul şi diploma. Ada Navrot a urcat a doua oară pe scenă, în calitate de câştigătoare a Premiului pentru cea mai îndrăgită actriţă a acestei ediţii, acordat de sponsorul Gaggia Milano.

Premiul Silvia Dumitrescu-Timică

Doina Papp, coordonatoarea Secţiunii Colocvii a fost prezentă şi din partea Asociaţiei culturale Master Class, a cărei preşedinte este, şi a oferit premiul Silvia Dumitrescu-Timică, dedicat tinerelor talente, actriţei Nicoleta Lefter pentru rolul Sarmisegetuza din spectacolul Titanic Vals de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija, producţie a Teatrului Odeon.

Sorin Oprescu, premiat

Pentru ajutorul oferit, astfel încât festivalul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, Teatrul Nottara a ţinut să mulţumească Primarului General al Capitalei, prof.univ.dr. Sorin Mircea Oprescu, oferindu-i trofeul festivalului şi sponsorului principal, Alistar Security, acordându-i titlul onorific de Sponsorul Ediţiei 2014 Fest(in) pe Bulevard.

Surpriza serii

Surpriza serii a fost celebrarea a opt persoane din echipa teatrului gazdă, născute în luna octombrie: Diana Lupescu (actriţă şi regizor), Catrinel Dumitrecu, Cerasela Iosifescu, Dan Bordeianu, Mihai Marinescu, Vlad Gălăţianu, Cristiana Ioniţă – actori, Mădălina Negrea (şef Serviciul de specialitate artistică), alături de Ion Parhon (membru al juriului) şi criticul Constantin Paiu împreună cu soţia, care au împlinit 55 de ani de căsătorie.

Reprezentantul Primăriei Municipiului Bucureşti, domnul Cătălin Grosu, director executiv al Direcţiei Afaceri Externe şi Protocol, a oferit cadouri şi flori sărbătoriţilor, iar Marius Mihalache şi invitaţii săi le-au cântat La mulţi ani! Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, ediţia a II-a, a avut loc în perioada 11–18 octombrie 2014. În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului Nottara şi în teatrele partenere, s-au jucat o serie de producţii ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum și patru spectacole marca Nottara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel