Crin Antonescu, despre candidatura la prezidențiale

Crin Antonescu a explicat de ce nu renunță la ideea de a fi desemnat candidat la prezidențialelele din toamnă din partea PNL. 

Eu nu-mi doresc nici candidatura, nici funcţia de preşedinte. Eu nu mă retrag, nu las fără răspuns o solicitare din partea multor colegi ai mei. Până la urmă, chestiunea e destul de simplă, PNL nu are o altă desemnare oficială decât cea care s-a făcut la Congresele din interiorul USL. Această chestiune urma să fie tranşată, în momentul în care domnul Iohannis a dorit să o tranşeze la Congres, după părerea mea un pic cam precipitat. După părerea mea, o asemenea candidatură, învestitură a partidului trebuie precedată totuşi de prezentarea unui proiect al candidaturii, lucru care nu s-a întâmplat încă. La Congres, o parte din delegaţi au cerut şi candidatura mea. Eu nu am respins, nu am lăsat să las aceşti oameni fără alternativă, este dreptul lor şi într-o delegaţie permanentă, probabil în jurul datei de 21 – 22 iulie se va tranşa şi această chestiune", a declarat pentru gandul.info Crin Antonescu.

Citește și: Crin Antonescu, vrea răspunsuri de la Klaus Iohannis pentru a fi susținut la prezidențiale

"Eu nu am făcut şi nu voi face niciun fel de campanie internă. Eu nu am contactat niciun preşedinte de organizaţie, niciun parlamentar liberal pentru a-i cere susţinerea în vederea acestei candidaturi. De ce, e simplu. În ceea ce mă priveşte lucrurile sunt cunoscute de ani buni în PNL. Eu am mai candidat o dată la preşedinţie din partea acestui partid în 2009, am fost candidatul oficial al USL, implicit al PNL, câţiva ani de zile, proiectul meu pentru preşedinţie se cunoaşte foarte bine. Nu cred că cineva în PNL nu are toate aceste informaţii când ia o decizie. Nefiind insistenţa mea, nefiind nicidecum ambiţia mea, cred că simpla prezenţă în această competiţie, simplul fapt că nu m-a retras le dă tuturor posibilitatea să facă opţiunea pe care o cred mai bună în săptămânile următoare.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: VICTOR PONTA își spulberă adversarii. Urmează ELENA UDREA, SORIN OPRESCU și CRIN ANTONESCU. KLAUS IOHANNIS, doar pe locul 11 din 13

Un om care a condus cinci ani de zile acest partid, care a fost în situaţie de candidat atâta vreme, nu mai are ce campanie să mai facă. Oamenii ştiu în această privinţă totul despre mine. Este rândul celor care doresc o altă candidatură sau cei care se împotrivesc candidaturii mele să facă o campanie intensă în partid şi o fac ceea ce e dreptul lor", a mai spus Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel