Crin Antonescu, vrea răspunsuri de la Klaus Iohannis pentru a fi susținut la prezidențiale

Crin Antonescu spune că va susţine proiectul Iohannis candidat la preşedinţie când va avea elementele necesare pentru acest lucru. Crin Antonescu îi cere lui Klaus Iohannis  să răspundă până la Congresul din 26 iulie, unde se va aproba fuziunea cu PDL, la câteva întrebări "extrem de importante" pentru viitorul liberalilor.

„O maşină la care ar trebui umblat pe la motor şi cauciucuri", descrie Partidul Naţional Liberal fostul președinte Crin Antonescu, care adaugă într-un interviu acordat gandul.info că această responsabilitate revine noului pilot – Klaus Iohannis.

„În legătură cu un proiect Klaus Iohannis candidat la preşedinţie, nu sunt implicat într-un asemenea proiect, pot să şi-l susţin în momentul când voi avea elementele necesare pentru asta. În acest moment eu nu cunosc răspunsul la câteva întrebări extrem de importante: care sunt articulaţiile proiectului prezidenţial al lui Klaus Iohannis, care este varianta domniei sale privitoare la conducerea PNL după o asemenea candidatură, care sunt variantele domniei sale privitoare la conducerea Guvernului sau unui Guvern în care PNL să participe, sunt întrebări la care trebuie să am răspunsul pentru a discuta despre acest proiect", sunt întrebările lansate de Antonescu pentru Iohannis într-un interviu pentru gândul.

Citește și: Statutul fuziunii PNL-PDL, finalizat. Decizia politică, marți

Fostul preşedinte al PNL susţine că în urma fuziunii cu PDL, noul partid ar trebui să se numească tot PNL, mai ales că acest lucru este prevăzut în Statutul liberalilor după introducerea „amendamentului Quintus". Antonescu a amintit de „gafa" lui Iohannis de la Congres, când a anunţat că noul partid se va numi PNL, fără să aibă însă şi acceptul celor de la PDL.

DEspre faptul că nu mai face parte din echipa de  negociere cu PDL. Crin Antonescu spune că actuala componență  a fost stabilită de noul Birou, la propunerea noului preşedinte.

Citește și: Strategia PNL la Delegația Permanentă: Adio USL, sondajele mai așteaptă

"Nu este vorba de dorinţă, nu am niciun fel de suferinţă pentru că nu fac parte din această echipă de negociere, dar, pe de altă parte, nu neg faptul că ar fi fost poate important şi chiar folositor pentru PNL să fac parte din această echipă. Nu e niciun fel de supărare sau suferinţă pentru faptul că nu fac parte. Explic doar de ce nu am nici informaţiile legate de mersul acestor negocieri, mai mult decât s-a dat în explicaţii publice, adică aceleaşi care s-au dat în Biroul Permanent", a declarat Crin Antonescu.

Citește și: Miza lui Antonescu în lupta din PNL pentru Președinție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel