Cercetătorii explică de ce uităm numele unei persoane cu care tocmai am făcut cunoștință

Cercetătorii au identificat o serie de motive pentru care uiți numele unei persoane cu care tocmai ai făcut cunoștință, în timp ce alte detalii despre interlocutor sunt reținute.

Se întâmplă să uiți numele unei interlocutor abia cunoscut deoarece creierul nu reușește să facă asocieri care să îl fixeze în memorie, este una dintre explicațiile oferite de către cei de la ASAP Science.

Cercetările arată că reținerea numelor este rezultatul unor diferite circumstanțe sociale și a asocierilor pe care le facem între numele persoanei, caracteristicile fizice ale acesteia, ocupația și alte aspecte ce țin de experiențele trecute pe care le-am trăit.

Un alt motiv ar fi acela că de obicei, te prezinți mai întâi și că, în loc să fii atent la ce îți spune persoana din fața ta, te gândești mai degrabă la felul în care te pregătești să vorbești despre tine.

De asemenea, o explicație plauzibilă, dar foarte pragmatică, pentru care uiți numele persoanei cu care abia ai făcut cunoștință ar putea fi și faptul că nu-ți pasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel