Cazul Cristescu, milionarul bătut în Pitești. Mihai Untaru răstoarnă ipoteza atacului la comandă

Ancheta în cazul Ovidiu și Camelia Cristescu, cei doi milionari din Pitești  atacți cu ranga în propria casă, nu a descoperit suspectul. Presa tabloidă susține că anchetatorii iau în calcul și ipoteza unei crime la comandă. Potrivit RTV, citată de Libertatea, anchetatorii iau în calcul ipoteza potrivit căreia bărbatul ar fi plătit pe cineva să-i ucidă nevasta pentru că întreaga avere s-ar fi aflat pe numele ei.

Detectivul Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, nu poate exclude, dar nici nu crede că această variantă este una validă.

”În anchetarea unei tentative de crimă se pleacă de la mobil. Ipoteza pe care o vehiculează presa ar fi că milionarul încerca să scape de soție, iar atacatorul l-a lovit și pe el, dar mai ușor, pentru a da credibilitate poveștii. Nu cred în această variantă. Nu este important pe numele cui era, formal, trecută averea, este important cine a făcut-o. Mulți milionari din România își trec averea pe numele soției, copiilor, sau unor rude. Dl. Cristescu are o firmă de transport, cu o sută de camioane și sute de angajați. El a ridicat-o și fără el nu ar fi mers, deci o dispută pe avere nu îmi pare a fi un motiv viabil”.

Ipoteză probabilă: un șofer a lovit, din răzbunare

Ce ar justifica, atunci, atacul?

”Trebuie să știm ce tip de patron era dl. Cristescu. O radiografie a tipului de afacere și a tipului de afacerist ne-ar lămuri  dacă are dușmani și cine ar fi aceștia. Lumea afacerilor este dură, ca să răzbești îi dai la o parte pe unii, îi lovești pe alții. O supoziție care trebuie verificată este răzbunarea. Un angajat sau un om care a pierdut din cauza victimei, încearcă să se răzbune. Șoferii sunt o categorie aparte, reacționează uneori violent, folosind unelte din dotarea camionului, cum este și ranga, cu care au fost bătuți soții Cristescu. Oricum, era cineva care cunoștea casa, a știut cum să se ferească de camerele de supraveghere. De unde știa topografia locului? Aflu din presă că soții Cristescu dădeau petreceri și puneau pozele pe Facebook. Arată câte ceva, dar nu precizează topografia. Rămâne un mister motivul pentru care atacatorul a înconjurat de câteva ori vila, dacă el cunoștea, deja, topografia. Valorile furate nu prea justifică atacul.  Să intri cu ranga în casa omului, cu toată familia prezentă, este mai degrabă un gest pe care îl fac dependenții, care fură pentru următoarea doză. Nu cred că un astfel de atacator își lua măsuri de prevedere, așa cum s-a întâmplat la Pitești”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel