Apel la 112, în cazul soților Cristescu, milionarii bătuți în Pitești. Copiii, martori cheie

 

Ancheta în cazul soților Cristescu, patronii firmei de transport internațional care au fost atacați de un necunoscut în vila lor din Pitești, continuă, peste 20 de persoane fiind audiate de procurori. Camelia Cristescu se află la spital, în stare gravă, fiind principala victimă. Agresorul a lovit-o în cap cu o rangă sau cu o bucată de lemn, în vreme ce soțul, Ovidiu, a fost atacat cu un box și a scăpat cu răni mai ușoare.

Scenariile vehiculate de presă sunt contradictorii. Conform unor surse citate de EvZ, înainte de atac, Ovidiu le-ar fi spus copiilor să intre într-un dormitor, pentru că „a presimțit ceva”. După ce atacatorul a dispărut cu o sumă de bani, aflată la parter, milionarul ar fi coborât pe terasa locuinței și a început să strige după ajutor, văzându-și soția în stare de inconștiență. EvZ susține că un vecin ar fi sunat la 112, iar Cristescu nu a mai anunțat Poliția, ci a dus victima la spital cu mașina personală. Până astăzi, presa locală susținea că în casă se afla și bona copiilor, dar ultimele speculații pe baza subiectului nu iau în calcul niciun martor, în interiorul vilei.

”Fuga la spital poate fi și în favoarea dlui Cristescu”

Detectivul criminalist Mihai Untaru, comisar șef (r), a declarat pentru DCNews că anchetatorii dețin mai multe informații, dar publicarea lor nu ar ajuta ancheta.

”Din acest motiv, nu se fac precizări, ca urmare circulă tot felul de variante în mass media, nu toate fiind corecte, a spus Untaru. Este posibil să ridice suspiciuni faptul că singurul martor ia victima de la locul agresiunii și o duce la spital, fără să aștepte Poliția și ambulanța. Dar acest comportament poate fi în favoarea dlui Cristescu. Când cineva la care ții este în stare critică, te implici, acționezi, nu mai aștepți zeci de minute, ci te repezi să faci ceva. Mai ales că era șofer profesionist, cu experiență, deci avea impulsul de a merge cu viteză la spital. Nu știm de ce nu a sunat la 112 pe drum. Poate că își sprijinea soția, aflată pe scaunul din față. Poate a dus-o pe banchetă. Oricum, prima întrebare a medicilor este dacă s-a sunat la Poliție ca să anunțe cazul. Alt semn de întrebare este legat de prezența sau absența bonei. Cu cine au rămas copiii, dacă nu era o bonă în casă? Dacă bona era acolo, poate confirma sau infirma varianta vehiculată de presă. Așa zisa presimțire poate fi un indiciu incriminant pentru soț. Un copil de șase ani ar putea fi întrebat de un psiholog dacă tatăl i-a spus ceva înainte de  agresiune. Se mai pune întrebarea dacă dl Cristescuc îl cunoște pe agresor? Mai fusese acesta în casă ? Avusese dl. Cristescu un conflict recent cu un angajat sau un partener de afaceri? Toate aceste întrebări sunt verificate de anchetatori, care, repet, dețin mai multe date și indicii, care nu sunt făcute publice pe parcursul anchetei”, a spus comisarul șef Untaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel