Bercea-Băsescu. Sondaj INSCOP: Rezultatele care l-au uimit și pe Traian Băsescu

Ultimul sondaj INSCOP a avut tema scandalului juridic Bercea-Băsescu și modul în care au cunoscut și perceput cetățenii situația în care se află fratele președintelui Traian Băsescu. 

90,3% dintre români au auzit de arestarea fratelui președintelui Băsescu în cazul Bercea Mondial.

(w670)

54% dintre respondenți consideră că înregistrările care au circulat în presă privind cazul arată o infracțiune comisă de Mircea Băsescu în timp ce 15,3% consideră că demonstrează mai degrabă o înscenare realizată de familia/"clanul" Sandu Anghel/Bercea Mondial. 30,7% au ales nu știu/nu răspund.

(w670)

39,7% dintre români consideră că arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu arată că justiția din Romania este mai degrabă independentă politic în timp ce 36% consideră exact contrariul.

(w670)

75,5% dintre respondenți cred că în România clanurile de interlopi se bucură de protecție politică. 70,6% sunt de acord cu ideea că arestarea fratelui președintelui demonstrează că nimeni nu este mai presus de lege. Relativa incongruență dintre acest raspuns și cel de la întrebarea anterioară ne arată că românii au o opinie foarte nuanțată în privința legăturii dintre politic și justiție – faptul că nimeni nu e mai presus de lege odată ce s-a declanșat un dosar nu exclude neapărat părerea unei părți a populatiei (menționată mai sus) ca justiția poate fi controlată politic.

(w670)

57,1% cred că Mircea Băsescu a luat bani de la familia lui Bercea pentru a face trafic de influență în justiție (8% nu sunt de acord).

48,6% dintre români sunt de acord că liderii politici nu trebuie trași la răspundere pentru infracțiunile comise de rudele lor, dar 41,7% nu sunt de acord, deci cred că politicienii ar trebui sancționați pentru faptele familiilor acestora.

Sondajul a fost realizat la comanda "Adevărul" și are o eroare de 3%. VEZI aici reacția președintelui: Sondaj. Traian Băsescu, cum și-a spălat imaginea în scandalul Bercea-Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel