Andrei Marga, despre poziţia României în cazul conflictului Ucraina-Rusia

Andrei Marga, fost ministru de Externe și profesor de filosofie atrage atenția că nu este bine că României îi lipsește coerența în cazul conflictului Ucraina-Rusia.

"În legătură cu poziţia recentă a României, eu aş spune cu toată francheţea, că ea a fost foarte puţin profilată, slăbuţ formulată şi de aceea România, din nefericire, nu a contat. A contat, se știe, Polonia în discuţie, după cum era de aşteptat contează și-au contat și vor conta în continuare puterile acestei regiuni și marile puteri", a declarat, duminică, în cadrul emisiunii Secvențial, de la Antena 3, Andrei Marga.

Potrivit profesorului de filosofie, "În formularea politicii româneşti, e foarte grav, aş spune că Ministerul de Externe, Guvernul, preşedintele au opinii vizibil divergente. Nu e bine că lipseşte această coerenţă. Pe de altă parte, dacă ne referim la ultimele zile, sunt declaraţii cam aventuroase, aș spune cu toată răspundere, să spui că trimiți armament este foarte apropiat de a spune că intri în ostilitate cu o țară. Ori nu se face aceasta. Este o chestiune de mare răspundere care trebuie ținută sub control", a mai spus Andrei Marga. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel