Nu garantăm că nu vom anexa Estul Ucrainei, spune Rusia

medvedev copy
medvedev copy

Rusia nu este obligată să garanteze suveranitatea teritorială a Ucrainei pentru că nu și-a asumat niciodată asemenea obligații, a declarat, marți, premierul rus Dmitri Medvedev.

Întrebat de jurnaliștii Bloomberg dacă Moscova poate garanta că regiunile Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei — care au votat pentru independenţă în două referendumuri contestate de Vest — nu vor deveni parte a Rusiei, ci vor rămâne în componenţa Ucrainei, Mevedev a răspuns: "Nu suntem obligați să garantăm nimic nimănui pentru că nu ne-am asumat niciodată asemenea obligații în ceea ce privește această chestiune, iar scopul principal este acela de a calma situația din Ucraina, nu de a garanta nimic nimănui", relatează Ria Novosti.

Premierul Rusiei spune că așteaptă unele angajamente ale celor care se așază la masa negocierilor, inclusiv o garanție că nu vor interveni în treburile interne ale Ucrainei, o garanție că nu vor atrage Kievul în NATO și o asigurare că oamenii din Est nu-și vor pierde dreptul de a vorbi limba rusă.

"Ne apropiem încet, dar ferm, de un nou Război Rece, de care nimeni nu are nevoie. Un politician competent ştie cum să ia decizii subtile, înţelepte şi inteligente, iar Barack Obama a reuşit să facă acest lucru, pentru o perioadă. Ceea ce se întâmplă acum demonstrează că administraţia americană a renunţat la acest lucru şi va fi una dintre părţile care vor avea de suferit", a menţionat Medvedev.

Ministrul de Externe polonez: Rusia a propus să împartă Ucraina între România, Polonia și Ungaria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel