World Press Photo - Cele mai tulburătoare fotografii din presa mondială - GALERIE FOTO

De la tulburătoarea imagine cu o prostituată dependentă de droguri care fumează o țigară, la o mamă care își plânge singură disperarea între ruinele provocate de tsunamiul din Japonia, concursul World Press Photo oferă o reflecție vie a lumii în care trăim.

O expoziție a imaginilor câștigătoare a avut loc vineri la Londra, unde cele mai bune mostre ale fotojurnalismului mondial au fost prezentate publicului, scrie dailymail.com. Anul acesta, cel mai mare premiu a fost acordat lui Samuel Aranda, un fotograf spaniol, care a surprins cum o mamă își strânge copilul în brațe, după ce acesta fusese victima unor gaze lacrimogene în timpul unei demonstrații anti-guvernamentale din Yemen. Imaginile câștigătoare au fost alese din 100.000 de fotografii făcute de peste 5.000 de fotografi. Colecția impresionantă va continua să fie expusă în Southbank Centre, Royal festival Hall, până pe 27 noiembrie.

Printre fotografiile care spun povestea dramelor trăite de oameni, s-a numărat și cea a unei grupări de rebeli, care s-au împrăștiat în timpul unei confruntări cu trupele lui Muammar Gaddafi din Libia, în februarie 2011. De asemenea, remarcabilă este și imaginea cu un nou recrut al armatei afgane sau gărzile care protejează un rinocer alb din Kenya. Viața obișnuită a fost transformată în artă, cu imaginea unui cuplu de bătrâni din Buenos Aires, căsătoriți de 65 de ani .

Prima ediție a World Press Photo s-a ținut în 1955, când membrii uniunii fotojurnaliștilor olandezi au transformat competiția națională în una mondială. În primul an, 42 de fotografi din 11 țări au prezentat peste 300 de fotografii juriului. Astăzi, competiția anuală atrage peste 5.000 de fotografi din 125 de țări, care trimit împreună zeci de mii de imagini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel