Vouchere de vacanță, decizie. Corina Martin: Avem o situaţie de record

Voucherele de vacanță nu rămân doar un program de încercare. Corina Martin, preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, susține că sunt beneficii extraordinare pentru turismul românesc.

Voucherele de vacanţă au reprezentat un sprijin absolut esenţial pentru industria turismului românesc, gradul de ocupare din această săptămână pe Litoral şi în Delta Dunării fiind unul fără precedent în ultimii zece ani, potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România - FAPT, Corina Martin.

"România e "ocupată" de tichetele de vacanţă. Situaţia este identică în toate destinaţiile de vacanţă româneşti. În turismul montan, în staţiunile balneare, în destinaţiile de agroturism, în Delta Dunării şi chiar în marile oraşe turistice, gradul de ocupare este unul fără precedent, în ultimii 10 ani. Tichetele de vacanţă acordate masiv în sectorul bugetar şi chiar şi în cel privat, în ultimele săptămâni şi luni fac ca în acest moment, în România, să avem o situaţie de record în ultimii 10 ani, în beneficiul turismului românesc, impulsionat, astfel, de tichetele de vacanţă. Românii redescoperă România turistică", a scris, duminică, Corina Martin pe pagina sa de Facebook.

Agenţiile pot include și alte servicii

Aceasta a subliniat că turiştii români preferă acum circuite organizate, prin agenţiile de turism, în locul unui sejur într-o singură destinaţie, datorită faptului că agenţiile le compun orice pachet turistic, cu tarife mai mici faţă de cele ale hotelurilor sau cele de pe site-urile de rezervări.

"Faptul că agenţiile de turism pot include, pe lângă nopţi de cazare în pensiuni sau hoteluri, şi servicii de masă, bilete la atracţiile turistice (Telegondola, Mocăniţa, vaporaşe de croazieră pe lacuri sau pe mare, telecabine, muzee, Delfinariu, evenimente gen "Seara Dobrogeană" sau Untold sau concerte) atrage posesorii de tichete de vacanţă spre agenţiile de turism, unde îşi compun orice pachet de vacanţă în România îşi doresc, pachet pe care îl plătesc prin tichete de vacanţă", a explicat preşedintele FAPT.

Ministerul Turismului a anunţat duminică că românii vor primi şi anul viitor vouchere de vacanţă, în 2018 acestea reprezentând o gură de oxigen pentru turismul românesc.

"Una dintre cele mai importante măsuri ale Guvernului României va fi menţinută şi în 2019. Fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei", se menţionează într-un comunicat al MT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel