Vouchere de vacanță, în stațiuni balneare. OPTBR: Sperăm să devină realitate

Voucherele de vacanță a resuscitat turismul balnear, zonă în care se anunță investiții masive în perioada imediat următoare.

Introducerea voucherelor de vacanţă a însemnat o creştere importantă a veniturilor în zona balneară, precizează reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

"OPTBR salută iniţiativa de a sprijini cel mai important sector turistic din România, respectiv turismul balnear. După mulţi ani de promisiuni electorale şi strategii începute şi nefinalizate, observăm cu satisfacţie că, în sfârşit, există o voinţă politică şi sperăm şi un consens în aceasta direcţie, pentru ca această formă de turism bazată exclusiv pe un potenţial de excepţie al României, să devină o realitate", apreciază reprezentanţii turismului balnear.

Investiții de un miliard de euro

Conform acestora, fondul de investiţii de circa un miliard de euro destinat infrastructurii şi stabilimentelor balneare, cât şi reducerea cotei de TVA, stabilirea redevenţei zero pentru resursele balneare utilizate pentru sănătate, sunt măsuri care pot conduce în câţiva ani la revitalizarea turismului balnear românesc şi la o dezvoltare de ansamblu al turismului în România.

OPTBR apreciază că, în ultima perioadă, a existat o colaborare "deosebită" cu Ministerul Turismului pentru dezvoltarea României prin exploatarea imensului potenţial balneoclimateric.

 "Va beneficia şi anul viitor de vouchere"

Ministerul Turismului a anunţat recent că românii vor primi şi anul viitor vouchere de vacanţă, în 2018 acestea reprezentând o gură de oxigen pentru turismul românesc.

"Una dintre cele mai importante măsuri ale Guvernului României va fi menţinută şi în 2019. Fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei", menţionau reprezentanţii MT într-un comunicat.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel