Votează cel mai kitsch obiect dintr-o expoziţie- GALERIE FOTO

De la Elvis reprezentat ca un sfânt, sub formă de icoană, până la suveniruri de călătorie care imită fulgerele şi nu în cele din urmă până la bibelouri cu delfini şi pinguini, toate aceste obiecte reprezentative şi-au găsit locul inedit într-o expoziție din spaţiul academic.

Cine nu a auzit, măcar o dată, melodia din serialul „Friends”? Melodia a fost compusă de Alle Willis care, pe lângă pasiunea pentru kitsch, este o figură importantă în showbizul american. Pentru că deţine una dintre cele mai mari şi mai bine documentate colecţii de kitschuri din lume, Alle a pornit în 2009 primul muzeu online în care membrii acestei comunităţi pot încărca propriile imagini cu kitschuri cu intenţia de a crea cea mai mare colecţie de kitschuri din cyberspace!

[poll id="46"]

În cadrul secţiunii de Comunicare Vizuală, Nicoleta Ionescu a prezentat o analiză a specificului obiectelor din muzeu cu scopul de a identifica reprezentările sociale ale kitschului în viziunea oamenilor care vizitează şi postează fotografii mesaje în cadrul muzeului. Prin intermediul colecţiei de kitschuri care ne înconjoară, Nicoleta îşi doreşte să imprime un specific românesc colecţiei mondiale de obiecte din registrul kitsch.

Au expus: Alexandra Toma, Anita-Adelina Leescu, Lixandra Valeria Ciocmata, Raluca Borazon.

Expoziția a fost prezentată în cadrul Conferinţei Naţionale organizate de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, care a avut loc în perioada 20-21 mai. “Expoziţia de fotografii cu obiecte kitsch” a fost organizată de drd. Nicoleta Ionescu, ilustrator, caricaturist şi titular al cursului de „Introducere în Art Design”.

În cadrul evenimentului au expus studenţi ai cursului care de-a lungul întregului semestru au avut drept temă fotografierea obiectelor kitch pe care le întâlneau. Acest proiect are ca finalitate formarea unei galerii virtuale pe blogul cursului, http://artdesign-fjsc.blogspot.com/, iar o parte dintre aceste obiecte vor face în curând parte din primul muzeu online al kitshului din lume: The Allee Willis Museul of Kitch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel