Virusologul Sonia Zúñiga, avertisment. De ce trebuie să purtăm mască, chiar dacă ne-am vaccinat anti-Covid-19

Virusologul spaniol Sonia Zúñiga explică de ce trebuie să porți mască chiar dacă ai fost vaccinat împotriva Covid-19. 

Vaccinurile actuale COVID-19 previn ca persoana care se îmbolnăvește să facă o formă gravă și să ajungă la Teraie intensivă. 

Acest lucru a fost precizat de virusologul Centrului Național pentru Biotehnologie al Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice (CNB-CSIC), Sonia Zúñiga, care a subliniat că importanța vaccinării continuă cu toate măsurile de protecție: utilizarea măștii, spălarea mâinilor, distanțarea socială și aerisirea spațiilor închise.

Rezultatele studiilor publicate până acum arată că, pe de o parte, vaccinurile ajută sistemul imunitar să producă anticorpi neutralizanți , parte a imunoglobulinelor IgG pe care le detectează testele serologice. Și, pe de altă parte, activează și celule specifice sistemului imunitar (limfocite T_), antrenându-le să fie capabile să atace SARS-CoV-2 în caz de infecție.

Această desfășurare imună împiedică virusul să atace plămânii, unde se instalează și provoacă pneumonie severă a sindromului respirator acut. Cu toate acestea, expertul a avertizat că există o lipsă de date pentru a ști dacă vaccinurile induc și o imunitate similară în membranele mucoase, unde virusul „se strecoară” în organism, scrie 20minutos.es.

În nas și gât trăiesc un alt tip de anticorpi, imunoglobulinele IgA, care „mătură” intrarea virusurilor respiratorii, cum ar fi SARS-CoV-2. Dacă virusul colonizează partea superioară a sistemului respirator, agentul patogen este capabil să supraviețuiască, chiar dacă nu provoacă forme severe de Covid-19.

Din acest motiv, virusologul Sonia Zúñiga a insistat asupra importanței menținerii utilizării măștilor, spălării mâinilor, distanței sociale și aerisirii locuințelor, care minimizează riscul ca nasul să fie în continuare o sursă de infectare pentru alte persoane.

În același timp, Zúñiga a explicat că datele preliminare privind vaccinarea în Israel, țara cu cel mai avansat plan de imunizare, sugerează că transmiterea virusului este în scădere, în ciuda faptului că nu se știe încă dacă vaccinurile previn infecțiile. "O posibilă explicație este că încărcătura virală este mai mică și este mai puțin probabil să se răspândească, deși nu este încă clar.", a stabilit ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel