Victorie INEDITĂ a României în faţa Statelor Unite

Selecţionata de baseball a României a învins şi în acest an echipa de militari ai SUA, la Trofeul ''Jackie Robinson''

Selecţionata de baseball a României a învins şi în acest an, cu acelaşi scor de 7-2, echipa de militari ai SUA din baza de la Mihail Kogălniceanu, în meciul demonstrativ disputat sâmbătă pe stadionul Portul din Constanţa, la ediţia a II-a a Trofeului Jackie Robinson, la care au fost prezenţi ambasadorul Hans Klemm, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, precum şi Gică Hagi.

Antrenorul şi patronul echipei FC Viitorul, Gică Hagi, a executat prima aruncare a meciului, după ce primarul Constanţei, Traian Făgădău, a glumit că la meciul de anul trecut, când a avut el această onoare, nu i-a reuşit foarte bine. Şi Hagi a glumit la rândul său când i-a îndemnat să se ferească pe cei care se aflau pe direcţia traiectoriei mingii, însă în cele din urmă cele două aruncări executate de el şi-au atins ţinta.

Nu e uşor, dar e sănătos

"Nu am jucat baseball niciodată. (...) Ca orice sport, nu e uşor, dar e sănătos. Secretul pentru a avea succes, ca şi la fotbal, şi la orice sport, este perseverenţa şi munca", a spus Hagi.

"Baseball-ul este foarte popular peste ocean şi a început să capete contur şi la noi. Lucrurile sunt într-o continuă mişcare, iar faptul că ne adaptăm este benefic. Ne bucurăm de această zi şi de schimbul cultural dintre România şi SUA", a spus ministrul Ioana Bran, care a asistat la meci din tribună, alături de primarul Făgădău, de Gică Hagi şi de preşedintele Federaţiei Române de Baseball şi Softball, Andrei Mirescu.

La finalul partidei, ea le-a înmânat membrilor echipei României Trofeul Jackie Robinson. La rândul său, ambasadorul SUA a menţionat că şi el a jucat baseball în copilărie.

Hans Klemm, amintiri de sportiv

"Da, am jucat când eram copil pentru Detroit Tigers, echipa mea favorită. Ei nu au prea avut o perioadă bună în ultimii ani, dar în copilăria mea, în 1968, au câştigat World Series, o zi pe care nu o voi uita niciodată", a spus Hans Klemm. La rândul său, primarul Făgădău a mulţumit cel prezenţi pentru că au venit să susţină acest sport "care marchează toleranţa, ruperea barierelor de mentalitate şi deschiderea către viitor". El a arătat că suprafaţa de joc de pe stadionul Portul nu este adecvată jocului de baseball, însă a vorbit de posibilitatea ca în viitor să fie construite la Constanţa două astfel de terenuri.

Numărul 42, retras

Meciul de baseball desfăşurat sâmbătă la Constanţa a fost organizat de Ambasada SUA în România, Federaţia Română de Baseball şi Softball, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa, Primăria Constanţa şi SNSPA. Evenimentul celebrează 71 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale.

Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale şi a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior acest număr a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel