Ministrul Marius Dunca vrea construirea a două terenuri de baseball

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, prezent miercuri la meciul demonstrativ dintre echipa națională de baseball a României și o selecționată a soldaților americani de la baza militară Mihail Kogălniceanu, a anunțat că ia în calcul construcția a două terenuri de baseball.

"Este un eveniment senzațional, este o onoare și o plăcere că există un parteneriat între Federația Română de Baseball, Ambasada Statelor Unite ale Americii și Ministerul Tineretului și Sportului. Sper să devină o tradiție acest eveniment. Poate reușim să facem și două terenuri de baseball, pentru că văd că avem spectatori și mulți tineri care vor să practice acest minunat sport. La Mulți Ani, America! La Mulți Ani, România", a afirmat Dunca, adresându-se celor aproximativ 500 de spectatori prezenți la eveniment.

Echipa națională de baseball a României a învins, miercuri seara, cu scorul de 6-4, o selecționată a soldaților americani de la baza militară Mihail Kogălniceanu într-un meci demonstrativ desfășurat în Complexul Studențesc Tei din Capitală în cadrul Baseball Festival.

Acesta a fost al doilea meci al celor două formații, primul fiind câștigat tot de România, cu 7-2, la Constanța, în luna aprilie a acestui an.

La eveniment au fost prezenți Marlon Anderson, Scott Erickson si LaTroy Hawkins, trei jucători care au făcut istorie în Liga Profesionistă de Baseball din Statele Unite ale Americii (Major League Baseball). Cei trei se află de câteva zile în țară, ei participând deja la Alexandria și Călărași la acțiuni de popularizare a sportului american în rândul copiilor români. În total, peste 100 de copii au fost învățați să joace baseball de către foștii sportivi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel