Vezi cum arată interiorul unei navete spațiale - FOTO

Imaginile realizate de fotograful Ben Cooper oferă o perspectivă rară a interiorului a trei navete spațiale NASA, Endeavour,Discovery și Atlantis, scrie Daily Mail.

A fost visul a milioane de tinerii să stea în cabina de pilotaj a unei navete spațiale de la NASA și să ia controlul în timp ce explorează cele mai întunecate adâncimi de spațiu. Dar judecând după gamă largă de gadget-uri și butoane din aceste imagini ale unor agenții spațiale emblematice, nu este de mirare cât de greu poate deveni acest vis realitate.

Toate cele trei nave spațiale au fost parte din programul Space Shuttle NASA, lansat în 1981. În program au fost incluse în total cinci navete - Columbia, Challenger, Discovery, Atlantis și Endeavour, care eu zburat în  135 de misiuni și au ajutat la construirea Stației Spațială Internațională.

Challenger a fost distrusă într-un accident după decolarea din 1986, omorând toți cei șapte membri ai echipajului, în timp ce Columbia a cedat atunci când reintra în atmosferă într-o misiune în 2003, ucigând, șapte astronauți.

Descovery a fost prima dintre cele trei navete rămase intacte și pensionată în martie 2011, după aproape 27 de ani de la  lansarea inițială din august 1984. Challenger a fost distrus și numit Endeavour după căpitan James Cook în urma unui concurs național între școli. Atlantis s-a lansat în octombrie 1985 și a aterizat pentru ultima dată în iulie 2011.

Atlantis a orbitat în jurul Pământului de 4848 ori și a călătorit 126millioane mile - echivalentul distanței dintre Lună și Pământ de 525 ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel