Vezi ce spune Oreste despre vânătoarea lui Ţiriac

oreste teodorescu
oreste teodorescu

Oreste Teodorescu face pe Facebook o scurtă analiză a celebrei vânători organizate de afaceristul Ion Ţiriac în localitatea bihoreană Balc. Jurnalistul condamnă evenimentul la care iau parte prieteni influenţi ai fostului tennisman, spunând că în fiecare lună de ianuarie Balcul devine un abator.

“De la un timp încoace, în fiecare an, Ţiriac şi alte suflete meschine simt furnicături perverse de plăcere când varsă pe zăpadă sângele a sute de mistreţi. Un amestec bolnăvicios de Eros şi Thanatos pune stăpânire pe bogaţii bătrâni şi neputincioşi, cu neveste sau amante, mult prea tinere pentru secreţia lor de testosteron, transformând Balsul într-un abator...Până când?“, scrie Oreste.

În fiecare an, Ion Ţiriac organizează în cea de-a treia săptămână a lunii ianuarie, în localitatea Balc, o vânătoare de mistreţi, la care sunt invitate persoane bogate, prieteni de-ai afaceristului. Anul trecut de exemplu, printre oaspeţii miliardarului s-au numărat Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Franz Rauch - producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier şi Inigo Herrera - fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Tot în 2012, un grup de persoane au protestat în faţa domeniului omului de afaceri, cerându-i-se să ţintească mingiile de tenis, nu mistreţii.

Vânătoare organizată de Ion Ţiriac a devenit celebră în 2005, atunci când din 185 de mistreţi împuşcaţi, 23 au fost omorâţi de către fostul premier Adrian Năstase.

Într-un interviu acordat în 2011, miliardarul aprecia că evenimentul pe care îl orchestrează nu reprezintă nimic greşit. “Eu doar îmi văd de treaba mea, ştiu că nu fac nimic greşit. Dom'le, e vorba de ignoranţă, punct. N-o să stau acuma să explic ce este vânătoarea şi cum este normală şi respectată oriunde în lume“, declara Ion Ţiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel