Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași

Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași
Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași

Varujan Vosganian, deputat ALDE, consideră că încercarea PNL de a implica activitatea procurorilor în disputele publice este una dăunătoare şi periculoasă. 

Varujan Vosganian a vorbit, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, despre acuzaţiile aduse de Ludovic Orban premierului Viorica Dăncilă şi despre faptul că în plângerea penală a liderului liberal există şi o referire la înaltă trădare. 'Dacă faci o acuzaţie de înaltă trădare în perioadă de pace, înalta trădare înseamnă acţiunea în folosul altora. Nu am înţeles din acuzaţiile preşedintelui PNL că doamna Dăncilă ar fi transmis documente secrete cuiva din afara ţării sau a făcut jocul unei Coloane a V-a care funcţionează în România. Aşadar, ar rămâne a doua variantă. Eşti acuzat de înaltă trădare dacă pactizezi cu duşmanii ţării. Ori eu nu ştiu ca noi să fim în stare de război cu SUA sau cu Israelul', a declarat deputatul Varujan Vosganian.

În opinia lui Varujan Vosganian, opţiunile politicienilor nu trebuie să ajungă să fie analizate de procurori şi nici disputele politice să fie arbitrate de Curtea Constituţională. 'Tema de fond este că tentativa asta, a PNL, la fel de slugarnic şi fanatizată din ultima vreme, de a implica procuratura în disputele publice este destul de dăunătoare. Până acum ne-am obişnuit ca în lipsa dialogului politic, Curtea Constituţională să fie cea care decide de partea cui este spiritul constituţional şi adevărul politic, ceea ce, după opinia mea, nu e bine. Nu e bine Curtea Constituţională să fie nu doar arbitru constituţional, dar să fie şi arbitrul disputelor politice. Ca să ajungi să implici procuratura, să căutăm la procuratură cine are dreptate şi a cărei opţiune politică este corectă sau nu, asta după părerea mea depăşeşte orice limită. (...) Solicitarea expresă şi publică de a implica procuratura în a evalua o opţiune politică este un demers periculos pentru statul de drept, pentru viitorul ţării şi pentru ipoteza în care PNL ar putea ajunge vreodată la guvernare', a declarat Varujan Vosganian, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel