Val Vâlcu: Ipocrizie uriaşă a lui Orban. Are dublu discurs

Ludovic Orban / Foto: gov.ro
Ludovic Orban / Foto: gov.ro

Val Vâlcu scoate în evidenţă ipocrizia lui Ludovic Orban, care îşi contrazice propriile acţiuni în lupta pentru şefia PNL cu Florin Cîţu. 

"Orban dă dovadă de ipocrizie uriaşă. Orban era în stradă acum câţiva ani pentru că Grindeanu şi Tudose ascultau de Dragnea, şi acum îi reproşează lui Cîţu că nu s-a consultat cu preşedintele partidului. Campania lui Orban, în opoziţie, era legată de faptul că premierii Grindeanu şi Tudose erau de paie. Şi acum îi reproşează lui Cîţu că nu ascultă de preşedintele partidului. Intră la rupere. Odată ce partidul s-a angajat în susţinerea lui Cîţu, chiar dacă ar fi o greşeală, dacă îţi pasă de PNL nu ai altă variantă, nu te duci şi îi dai în cap PNL-ului. Are dublu discurs", a declarat Val Vâlcu, după ce Ludovic Orban l-a criticat pe Florin Cîţu.

Ce a spus Orban 

"Din păcate, lucrurile au luat-o razna, mai ales în urmă cu aproximativ o lună, o lună jumătate, în care atât Florin Cîțu, cât și susținătorii domniei sale au considerat că nu mai trebuie să respecte președintele Partidului Național Liberal, nu mai trebuie să respecte experiența, buna-credință, capacitatea de a lua decizii corecte și au început să facă tot felul de ședințe la convocarea nu știu cui, premierul Florin Cîțu să ia decizii fără să se mai consulte cu președintele PNL și mai ales, să ia decizii care au ieșit din cadrul deciziilor și dezbaterilor pe care le-am avut la reuniunile de coaliție. Totul a culminat cu ziua de 1 septembrie, care pur și simplu a aruncat în aer coaliția.", a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

VEZI Orban, atac la Cîţu: Ia decizii fără să se mai consulte cu preşedintele partidului. A aruncat în aer coaliţia

"Orban e gata să cedeze total PNL-ul, să devină satelit"

Val Vâlcu arată că Orban ar putea ceda complet Partidul Naţional Liberal la mâna celor din USR, doar pentru a fi în continuare preşedintele formaţiunii. 

"Orban e gata să cedeze total PNL-ul USR-ului. Doar ca să conducă el un partid! Nu i-ar mai păsa că acel partid ar fi controlat de USR, că ar deveni satelitul USR-ului. În 2019, când Klaus Iohannis l-a numit pe el premier, totul era bine. Când preşedintele Klaus Iohannis a adus PNL-ul la guvernare, deşi nu merita, nu s-a revoltat. Să ne gândim că şi în 2019, şi în 2020, Orban putea spune că PSD-ul merită la guvernare, că a ieşit pe primul loc, că are mai mulţi parlamentari. Klaus Iohannis putea să numească premier un tehnocrat când a fost dărâmat guvernul Dăncilă, sau putea pune pe cineva tot de la PSD", a punctat Vâlcu. 

Scenariu: Orban, candidat la prezidenţiale cu susţinerea USR

"Să ne gândim la un scenariu. PNL se întoarce la USR-PLUS în genunchi, iar Orban vine premier. Nu va pune pe altul care iar să nu se consulte cu preşedintele PNL. Astfel, Orban s-ar alia cu USR împotriva preşedintelui, pentru că ei îl atacă pe Iohannis, iar Orban, ca să câştige şefia PNL, le face jocul. Ce vor face, cum vor guverna? Pornesc deja de la un capital de încredere foarte scăzut. Vor face în iarna asta ce nu au făcut de doi ani, de când au dat-o jos pe Dăncilă? Orban a reuşit între 2019 şi 2020 să piardă un milion de voturi şi să ajungă sub PSD. Admiţând că PNL s-ar întoarce la USR în genunchi, cu Orban premier, dar fără liderii PNL, pentru că jumătate de Parlament îl susţine pe Cîţu, vor trece iarna fără sprijinul preşedintelui. 

Şi ar pregăti, în felul ăsta, alegerile din 2024, unde Orban ar candida susţinut de USR-PLUS. Eu mă îndoiesc, sincer, pentru că ce ar face Barna şi Cioloş atunci? Ei nu vor să fie preşedinţi?", a concluzionat jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel