Vaccinarea celor reprogramați se va face cu MODERNA

Vaccinare în România / Foto Pexels
Vaccinare în România / Foto Pexels

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a anunțat, într-un răspuns, în această seară că vaccinarea persoanelor reprogramate se va face cu Moderna. 

Începând cu data de 1 februarie, la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile.  

Totodată, începând cu data de 28 ianuarie, se pune în aplicare procesul de reprogramare a  persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi  reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).  

Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie și care  vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.  

Reprogramarea persoanelor din domenii esențiale 

În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale,  la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV a formulat deja noile cerințe  operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se  desfășoare optim.  

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate  noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o  nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare  a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă. 

Același ritm de vaccinare

Pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile  esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din  centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost. 

CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în  strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel