Un fotbalist de doar 19 ani, mort după ce a căzut de pe avionul american din Afganistan

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Un fotbalist de doar 19 ani este una dintre persoanele care au murit după ce au căzut de pe avionul american, în Afganistan.

Autoritățile afgane au confirmat că un tânăr fotbalist a murit după ce a căzut de pe un avion militar american care părăsea aeroportul din Kabul. Conform BBC, Zaki Anwari avea doar 19 ani și juca pentru echipa de tineret a naționalei Afganistanului. Mai multe detalii despre momentul morții tânărului nu sunt făcute publice.

De când talibanii au pus din nou stăpânire pe țara din Orientul Mijlociu, mii de persoane au aglomerat aeroportul capitalei Kabul în încercarea de a prinde un loc în avioanele vestice care părăseau pentru ultima dată țara.

Luni au apărut imagini în care sute de persoane alergau lângă un avion al forțelor armate americane ce se pregătea de decolare. Unii oameni au fost filmați cum se țineai de marginile aeronavei. Presa locală spune că cel puțin două persoane au murit după ce au căzut în gol, iar autoritățile americane au confirmat că trenul de aterizare prezenta rămășițe umane după ce aeronava a ajuns în Qatar.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor declară că China poate contribui la dezvoltarea Afganistanului

Purtătorul de cuvânt al talibanilor afgani, Suhail Shaheen, a declarat că Republica Populară Chineză ar putea contribui la dezvoltarea Afganistanului în viitor, au informat presa chineză.

Suhail Shaheen a făcut remarca într-un interviu acordat televiziunii de stat CGTN din China., potrivit AlJazeera.

Se pregătește o ofensivă contra talibanilor. Rusia cere negocieri

rim-vicepreşedintele Afganistanului Amrullah Saleh, care s-a declarat preşedinte legitim, pregăteşte o ofensivă militară împotriva combatanţilor talibani, avertizează ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pledând pentru negocieri în scopul evitării unui război, scrie Mediafax. 

"Talibanii nu deţin controlul asupra întregului teritoriu al Afganistanului. Vin informaţii din Valea Panjshir, unde se concentrează forţele de rezistenţă organizate de vicepreşedintele Saleh şi de comandantul militar Ahmad Massoud", a declarat Serghei Lavrov, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Parisien.

Se cere susținere militară din partea SUA

Ahmad Massoud, fiul fostului comandant militar Ahmed Shah Massoud, asasinat în 2001 de reţeaua teroristă Al-Qaida, cere susţinere militară din partea Statelor Unite pentru o ofensivă împotriva insurgenţilor talibani. "America poate fi în continuare un sprijin puternic pentru democraţie prin ajutarea combatanţilor mujahedini, care sunt pregătiţi să îi înfrunte din nou pe talibani", a afirmat Ahmad Massoud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel