UE, anchetă. Bicicletele din China sunt vizate

fotografia are caracter reprezentativ
fotografia are caracter reprezentativ

Comercializarea bicicletelor electrice din China ar putea deveni istorie. UE a demarat o anchetă cu privire la prețurile de dumping care creează neplăceri producătorilor de pe "bătrânul continent".

 Descurajarea importurilor la prețuri mici din China a condus la adoptarea unor măsuri care să prevadă înregistrarea în Uniunea Europeană a bicicletelor electrice  Comisia Europeană susține că posedă suficiente dovezi care demosntrează că fabricanţii chinezi fac dumping cu biciclete electrice în Europa şi primesc subvenţii, arată Jurnalul Oficial al UE. Sistemul de înregistrare a bicicletelor electrice va permite ca eventuale tarife vamale să fie retroactive de la începutul lui mai, potrivit Jurnalului UE.

Creșteri ale vânzărilor cu 82% mai mare

Ancheta UE a fost realizată în baza unei plângeri a Asociaţiei Europene a fabricanţilor de biciclete (EBMA) care au sesizat că producătorii chinezi vând bicicletele electrice la prețuri mai mici decât cele de producție datorită unor subvenții. 

Asociaţia europeană a fabricanţilor de biciclete (EBMA), a cărei plângere este la originea anchetei UE, acuză că întreprinderile chineze vând biciclete electrice în UE la preţuri mai mici decât costurile de producţie datorită unor subvenţii şi a solicitat impunerea unui sistem de înregistrare. Comisia va decide până la 20 iulie cu privire la adoptarea unor măsuri provizorii de antidumping.

Exporturile de biciclete din China, printre care Battle-Fushida, Aima şi Tianjin Golden Wheel, au crescut cu 82% în perioada noiembrie 2017 - februarie 2018 în comparaţie cu perioada noiembrie 2016 - februarie 2017. 

[citește si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel