A murit Ioan Branga, cunoscut oier din România care a pus bazele unei celebre fabrici de brânzeturi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ioan Branga, unul dintre cei mai cunoscuți oieri din România, a murit.

Unul dintre cei mai cunoscuți oieri din România, Ioan Branga, a murit la vârsta de 54 de ani în urma unui infarct, potrivit Agriointel.

Ioan Branga era preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Mioriţa” Chișineu-Criș și împreună cu alți crescători de ovine, a pus bazele unei fabrici de brânzeturi. Aceștia au reușit să fie printre primii oieri care au intrat cu telemeaua direct în rețelele de supermarket. Este vorba despre firma de brânzeturi Cris-Sib Lacto, care a produs celebra telemea de oaie pe care românii o găseau pe galantarele din supermarket cu ștampila „Gusturi românești”.

Trista veste a fost confirmată pentru Agrointel chiar de familia cunoscutului oieri originar din zona Sibiului. Se pare că Ioan Branga a murit în timpul nopții, din cauza unui infarct care i-a fost fatal.

Ioan Branga era născut în 1970 și avea numai 54 de ani. Cei care îl cunoșteau știu că era un om plin de viață, harnic, mereu dornic să ajute și care s-a implicat în fiecare demers pentru apărarea drepturilor crescătorilor de ovine din România. Prezent mereu la discuțiile oficiale în calitate de lider al sectorului, Ioan Branga a fost o voce puternică ce s-a făcut auzită și ascultată atât la Ministerul Agriculturii, cât și la Palatul Victoria, mereu cu argumente și propuneri concrete pentru zootehnie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel