Iohannis, întrebat dacă a discutat cu Biden despre șefia NATO. Răspuns cu zâmbetul pe buze al președintelui / video

Captură Foto Facebook Administrația Prezidențială
Captură Foto Facebook Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliștii români aflați în SUA despre candidatura sa la șefia Alianței Nord-Atlantice și dacă a discutat cu Joe Biden acest aspect.

Marți, la Washington D.C., președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă, în discuția tête-à-tête cu Joe Biden, a abordat și subiectul candidaturii sale la funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice.

„Și acest punct a fost atins în discuția noastră tête-à-tête și am decis să continuăm dialogul“, a răspuns președintele.

„Vă susține?“, a insistat jurnalista Sabina Iosub.

„Am decis să continuăm dialogul“, a spus, cu zâmbetul pe buze, președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI         -        Iohannis, primit de Biden la Casa Albă. Declarații de presă: Lucrăm la programul scutirii de vize, Visa Waiver /video

Iohannis: Există riscul să nu fie consens

„Aceste discuții nu se fac publice și nu o să mă apuc să spun ce a zis președintele Biden. Eu o să spun ce am spus eu acolo, iar discuția nu a fost una lungă. Există riscul să nu existe consens și tocmai de aceea cred că este foarte bine să existe două candidaturi, doi candidați - care în general sunt considerați acceptabili - pentru că o organizație puternică are nevoie și de competiții puternice.

Până la urmă, unul dintre cei doi candidați, probabil va fi ales următorul secretar general. Important este să nu amestecăm lucrurile. Au fost unii care au spus că dacă sunt doi candidați se rupe unitatea Alianței. Nici vorbă de așa ceva, Alianța este puternică și merge mai departe, dar este bine să fie doi candidați, pentru că atunci există posibilitatea de a deschide noi teme de dezbateri și există șansa să facem lucrurile să meargă mai bine“, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel