Trucul tradițional japonez pentru a nu ne îngrășa de Revelion 2024. Stă în spatele longevității

Fotografie de la Victor Cayke: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/kebab-kebap-carna-i-gatit-12739828/
Fotografie de la Victor Cayke: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/kebab-kebap-carna-i-gatit-12739828/

Mâncarea este o problemă de Revelion 2024.

Unul dintre lucrurile bune și, în același timp, rele ale Revelionului este... mâncarea. Partea bună nu necesită explicații, dar partea rea este legată de excesele alimentare și indigestii, fără a lua în considerare creșterea în greutate.

Dar pentru a evita excesele alimentare, există câteva metode, iar una dintre ele provine dintr-un proverb tradițional japonez, care se spune că stă în spatele longevității niponilor, precum și a „structurii” lor subțiri.

Este vorba despre Hara Hachi Bu. Vorbim de un concept japonez care se traduce aproximativ ca „opt părți ale abdomenului" și reprezintă o tradiție alimentară asociată cu modul de a mânca în mod echilibrat și cu moderație. Ideea principală din spatele acestui concept este de a mânca până la a te simți 80% sătul, în loc de a ajunge la sentimentul de plenitudine absolută.

Acest principiu este adesea asociat cu regiunile din Okinawa, Japonia, unde se spune că oamenii îl practică și unde se întâlnesc frecvent centenari și se observă o longevitate notabilă. Prin „aderarea” la Hara Hachi Bu, oamenii sunt încurajați să-și asculte corpul și să mănânce într-un mod conștient, ceea ce poate contribui la menținerea greutății corporale sănătoase și poate avea beneficii pentru sănătatea generală. Acest concept este, de asemenea, unul dintre principiile de bază ale dietei Zonelor Albastre, care studiază stilurile de viață ale comunităților cu longevitate, fiind asociată cu niveluri scăzute de boli grave precum cancerul sau diabetul.

VEZI ȘI: Alimentele pe care trebuie să le eviți în noaptea de Revelion. Dr. Anca Hâncu, la Pastila de Frumusețe/ Video - https://www.dcnews.ro/alimentele-pe-care-trebuie-sa-le-eviti-in-noaptea-de-revelion-dr-anca-hancu-la-pastila-de-frumusete-video_943445.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel