Trotinete electrice pe străzile capitalei. Primăria a decis

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de astazi Proiectul de Hotarare privind implementarea unui proiect- pilot tip "Sistem de transport alternativ- Electric Scooter Sharing in Municipiul Bucuresti" prin S.C. Hub Work S.RL. (Flow).


Primarul General, Gabriela Firea: "Acest proiect- pilot de transport alternativ cu trotinete electrice, care se bazeaza pe un alt model  de exploatare decat cel pe care l-am avizat in sedinta trecuta, si care deja este functional, va contribui la fluidizarea traficului si reducerea nivelului de noxe in zona centrala. La finalul perioadei de test, respectiv un an, vom trage concluziile privind viabilitatea acestui tip de transport, necesitatea reglementarii sau contingentarii acestui sistem precum si adaptarea infrastructurii".

Proiectul presupune incheierea unui acord de cooperare intre Primaria Capitalei si S.C. Hub Work S.RL., care va pune la dispozitia bucurestenilor un numar de 640 de trotinete electrice ce vor putea fi inchiriate, precum si 320 de statii de incarcare, urmand a se ajunge la 640 de statii, amplasate in apropierea a 13 statii de metrou.

Prin  intermediul aplicatiei mobile Flow, bucurestenii vor putea identifica cea mai apropiata trotineta electrica disponibila si vor putea efectua online plata pentru deblocarea si utilizarea acesteia.

Toate costurile legate de implementarea proiectului- pilot vor fi suportate de S.C. Hub Work S.R.L.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel