Top 7 melodii celebre inspirate de femei care au existat în realitate

images
images

Cele mai frumoase melodii de dragoste au fost inspirate de femei. Iată poveștile din spatele muzicii și cum au luat naștere cele mai celebre melodii. 

1. "Lady in Red" este una dintre cele mai emoționante și sensibile melodii de dragoste. Piesa a fost compusă și interpretată de Chris de Burgh în anul 1986 și inclusă în albumul "Into the Light". Muza acestei piese nu a fost nimeni alta decât soția lui Chris de Burgh, Diane de Burgh. "Cântecul a fost inspirat de o amintire: amintirea momentului în care am văzut-o prima oară pe Diane", a declarat Chris pentru This Is Your Life, un documentar de televiziune, explicând amintirea care a declanșat actul creator.

2. Eric Clapton - "Wonderful Tonight". Chiar dacă a fost inclusă în albumul Slowhand încă din anul 1977, piesa "Wonderful tonight" a devenit un single cunoscut abia în anul 1991. Eric Clapton a compus "Wonderful tonight" în 1976 în timp ce își aștepta prietena, Pattie Boyd (viitoare soție) să se pregătească pentru a participa la petrecerea lui Paul and Linda McCartney. Pattie Boyd l-a inspirat și pe George Harrison, acesta compunand piesele "Something" și "For your blue". "Ani de zile, 'Wonderful tonight' m-a sfâșiat. Wonderful tonight era cea mai usturătoare metodă de a-mi aduce aminte de tot ceea ce a fost frumos în relația noastră. Și când lucrurile mergeau prost, era o tortură să aud acest cântec", scria Pattie în autobiografia sa.

3.Cat Stevens - "Wild World". Femeia care l-a inspirat pe Cat Stevens în a scrie această frumoasă compoziție muzicală nu a fost alta decât Patti D'Arbanville, o tânără femeie de origine americană, alături de care Cat Stevens a trăit o poveste de iubire timp de doi ani de zile. Cat Stevens a mai scris și alte cântece pentru Patti, printre care și Lady D’Arbanville, dedicată în mod evident actriței. "Wild world este un cântec superb, de o tonalitate tristă, desprinsă din tristețea și golul pe care le lasă plecarea dintr-o relație", spunea Cat.

4.The Beatles - "Julia". "Julia" este un celebru cântec al celebrei formații britanice "The Beatles" și inclus în albumul din 1968, The white album. Piesa a fost compusă de John Lennon în memoria mamei sale, Julia, ce a murit în timpul unui accident de mașină în 1958. În momentul tragediei, John avea 17 ani. Nu întâmplător, John Lennon și-a numit primul copil Julian, după mama sa.

5.Guns N' Roses - "Sweet Child o' Mine". "Sweet Child o' Mine" este unul din cele mai populare cântece ale tuturor timpurilor. Axl Rose l-a compus în 1988, iar atunci când l-a scris a avut-o în mintea și inima sa pe Erin Everly, partenera sa de viață din acel moment.

6.The Rolling Stones - "Wild Horses". "Wild Horses" a fost scris de Mick Jagger și Keith Richards și inclus în 1971 în albumul "Sticky Fingers". Mick Jagger a refăcut versurile compuse de Keith (inițial scrise de Keith cu ocazia nașterii fiului său), păstrând însă versul repetitiv "Wild horses couldn't drag me away". Cântecul face referire la Marianne Faithfull, fosta parteneră a lui și zugrăvește relația dintre cei doi, relație aflată în acel moment în punctul de a se destrăma.

7.John Denver - "Annie's Song". Această compoziție country cu ușoare influențe rock a fost compusă de John Denver în 1974. Piesa a fost inspirată de Annie Martell Denver, femeia care la momentul actual îi era soție. Momentul declanșator al inspirației a fost o drumeție din munții Ajax, Colorado, pe care cei doi au făcut-o împreună. Cufundarea în miracolul naturii, culorile și sunetele sale, frumusețea peisajului, toate acestea l-au impresionat pe John Denver și l-au determinat să-și exprime artistic iubirea pentru cea care îi era atunci soție. Când John Denver s-a întors acasă din drumeție, primul lucru pe care l-a făcut a fost să aștearnă cântecul pe hârtie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel