Tichete de masă pentru persoanele care se vaccinează. Mihăilă, anunț OFICIAL

Ioana Mihăilă / Foto: Captură video
Ioana Mihăilă / Foto: Captură video

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut câteva precizări, luni, în legătură cu tichetele de masă pe care le vor primi persoanele care se vaccinează cu schemă completă. 

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut declarații de presă la finalul ședinței de guvern din 30 august.

Printre altele, Ioana Mihăilă a anunțat că a fost adoptată o ordonanță care modifică și completează Legea 55/2020, dar și alte acte normative. 

'Această Ordonanță creează cadrul legal pentru stimularea adresabilității populației spre vaccinare. Astfel, persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare vor beneficia din momentul în care Ordonanța intră în vigoare de o alocație individuală de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.', a spus Ioana Mihăilă, luni. 

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor vaccinate împotriva Covid-19, precizează ministrul Mihăilă, s-a propus și organizarea Loteriei de vaccinare, 'loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.'

În ceea ce privește Loteria de vaccinare, potrivit proiectului de lege, prima extragere va avea loc în luna octombrie. Fondul de premiere este de 15 milioane de lei, iar banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Economiei.

'La o primă discuție apreciem că premiile cele mai consistente vor fi de 1 milion de lei, vom vedea care este periodicitatea...', a adăugat ulterior Mihăilă. 

Modul de organizare a loteriei de vaccinare și procedura de acordare a premiilor vor fi detaliate într-un ordin comun al Ministerelor Sănătăţii şi Economiei, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii 55/2020.

Coronavirus, bilanț România, 30 august 2021

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 11 pacienți au murit. 280 de persoane sunt internate la ATI.

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.054.417 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 66 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până luni, 34.539 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.08.2021 (10:00) – 30.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 11 decese (4 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vaslui și Municipiul București. Unul dintre pacienții decedați, raportat de DSP Mehedinți, s-a infectat în Anglia.

Dintre cele 11 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 2 la categoria 50-59 ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.131. Dintre acestea, 280 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel