Tesla: Peste 1 milion de mașini sunt rechemate în fabrică din cauza problemelor legate de frânare

Foto cu rol ilustrativ: Craig Adderley / Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Craig Adderley / Pexels

Tesla Inc. va trebui să repare aproape fiecare mașină vândută vreodată în China din cauza unei probleme cu sistemele de accelerare ale vehiculelor.

Aproximativ 1,1 milioane de mașini electrice pe care Tesla le-a fabricat la fabrica sa din Shanghai sau le-a importat în China între ianuarie 2019 și aprilie anul acesta vor trebui să primească o modificare a software-ului over-the-air (OTA) pentru a remedia problema, potrivit unui comunicat al Administrației de Stat pentru Regulamentul pieței, vineri.

Vehiculele incluse în această rechemare nu permit șoferului să aleagă o strategie de frânare regenerativă, potrivit unui anunț al Administrației de Stat pentru Reglementarea Pieței din China (SAMR). Problema apare atunci când un șofer ia piciorul de pe accelerație pentru a încetini.

De asemenea, este posibil ca aceste vehicule să nu ofere avertismente adecvate șoferilor care apasă profund pedala de accelerație pentru perioade lungi de timp.

Combinația factorilor de mai sus poate crește probabilitatea ca un șofer să apese accidental pedala de accelerație pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce poate crește riscul de accident și poate prezenta un pericol pentru siguranță, potrivit anunțului.

Tesla intenționează să adauge funcții nou dezvoltate pentru vehiculele rechemate prin actualizări OTA pentru a reduce riscul de coliziuni cauzate de apăsarea adâncă prelungită a pedalei de accelerație, care duce la o viteză excesivă, potrivit CnEV Post.

Rechemarea pare să acopere toate vehiculele Tesla din China.

Tesla are o fabrică în Shanghai care produce Tesla Model 3, precum și Tesla Model Y.

Fabrica a început să funcționeze la sfârșitul anului 2019 și a început livrările de Model 3 produs local în ianuarie 2020 și model Y produs local în ianuarie 2021.

Numeroase accidente 

În ultimii ani, au existat mai multe accidente de circulație în China care au făcut ca Tesla să intre în lumina reflectoarelor. Ultimul astfel de accident a avut loc în noiembrie anul trecut, când un bărbat care conducea un vehicul Tesla, în Chaozhou, provincia Guangdong din sudul Chinei, a pierdut controlul vehiculului și a accelerat în timp ce se pregătea să-l parcheze.

Vehiculul a mers cu viteză mare timp de 2 kilometri, scăpat de sub control, doborând două motociclete și două biciclete, ucigând două persoane și rănind alte trei, potrivit rapoartelor anterioare din presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel